den 2 februari 2020

Kaskad etta på stegen inför SM-veckan

Det blev Kaskads ungdomliga lag, Filip Wilhelmsson, Marcus Lenefjäll och William Svensson som visade sig vara starkast när matchspelet i 3-manna avgjordes på söndagen. Kaskad kommer därmed att stå som etta när man spelar om SM-guldet i 3-manna i Boden.

Kaskads första lag var fyra i lördagens kvalspel. I matchspelet startade man med en nolla. Men sedan kom Östgöta-grabbarna igång på riktigt och vann alla sina övriga matcher.
- Vi skärpte till oss och sedan fungerade det riktigt bra, säger den regerande europa mästaren William Svensson.
- Det var framförallt en stark laginsats av oss, och det är en bonus att vi står som etta iför stegen, fortsätter William.

Vad är det som gör att man kan vinna tio matcher i rad?
- Det är en kombination av bra spel och vilka som man möter, säger William Svensson.
William har spelat strålande nu i över ett helt år.
- Mina närmaste mål är att kvalificera mig till herrarnas EM i sommar och sedan U21 VM, säger William.
Speciellt glad är William också att man får sällskap av sitt andra lag till Boden.

Division 1 laget Team Enköping tog den andra stegfinalplatsen. Team Enköping spelade ganska jämnt hela tiden och avslutade med tre fullpoängare. Laget består av Johan Brunsberg, Johan Norell, Stefan Dew och Stefan Yngström. Team Enköping kommer att få möta Kaskads andra lag, Christpher Lüttke, Emil Ågren, Marcus Bernhard och Robin Hultsten. Kaskad 2 gick till stegfinal genom att ta full poäng mot Göta från Helsingborg som länge låg med i toppen, men missade nu stegen med fem poäng.

Tyvärr kom inte Örebro-laget Glam till start på söndagen då deras minibuss krånglade på väg till Stockholm. Vi får nu se om det kommer att bli en ren Kaskad-final när SM-finalen spelas under SM-veckan i Boden, eller om Team Enköping kan sätta krokben för Norrköpings-grabbarna.

 

Skriv en kommentar