den 25 september 2021

Kaskad, Clan och Ludvika vinnare på bortaplan

I herrarnas Elitserie vann Ludvika BK "norrlandsderbyt" på bortaplan mot Bodens BS.
- Det var klubbens första bortaseger någonsin i Elitserien, så vi är mycket nöjda, säger en glad Olle Andersson, coach i Ludvika.
Även Team Clan och BK Kaskad blev vinnare på bortaplan denna lördag, men lagen fick även inkassera var sin förlust.

Ludvika BK vann "norrlandsderbyt" på bortaplan mot Bodens BS, eller i alla fall mötet mellan seriens två mest nordligt belägna lag och ett "derby" trots 92 mils bilresa mellan lagens hemmahallar. Men det var Boden som startade bäst och var snäppet bättre i de två första serierna.

Hemmalaget, som inlett serien med tre raka förluster, var på jakt efter säsongens första poäng, men trots ledning med 6-4 efter halva matchen lyckades inte hemmalaget knyta åt säcken den här gången heller.

Ludvika lyckades hålla undan

Gästerna gnetade sig närmare i den tredje serien tack vare vinst med 3-2. I den sista serien var det Ludvika som tog kommandot direkt och efter halva serien var laget i klar ledning på tre bord varav det var jämnt på ett. Ludvika lyckades sen hålla undan och vinna serien med 4-1, vända matchen totalt, och vinna med 11-9. 

- Vi hade ledningen i de två första serierna men tappade både till underläge. Men i den sista serien lyckades vi hålla vår ledning och få revansch då tappade ledningen här i Boden sist, säger en nöjd Olle Andersson i Ludvika.

Ludvika hade även matchens lirare i Magnus Lindkvist med 933 poäng. Magnus inledde också den viktiga och helt avgörande serien med sex raka strajkar. I Boden toppade Per Sundqvist individuellt med 872.

- Vi är mycket nöjda med säsongsinledningen hittills med två segrar på tre matcher, men vi är också medvetna om att det blir ännu tuffare i fortsättningen, säger Olle vidare. 

Kaskad nöjda med två bortapoäng av fyra möjliga

 

BK Kaskad fick sig en seger och en förlust i sina bortamöten med BKF Falkenberg och BK Joker.

- Det är en tuff bortasväng mot två starka hemmalag och det kunde ha blivit noll eller fyra poäng, men två poäng var klart godkänt, särskilt då vi förlorade hemma senast, säger Willam Svensson i Kaskad. 

 

Mot Falkenberg var norrköpingslaget numret mindre och hemmalaget kunde vinna med 12-7 efter att en serie slutat oavgjord. Kaskad hade dock inte marginalerna på sin sida i de två första serierna där laget förlorade båda totalerna med tre respektive fem poäng.

Falkenbergs Fredrik Nertling, 848, i par med Viktor Albihn, 837, vann alla fyra banpoäng. I Kaskad toppade William Svensson med 847.

Stolpe in för Kaskad mot Joker

I Göteborg, mot BK Joker, var dock Kaskad det starkaste laget. Efter halva matchen hade gästerna skaffat sig en ledning med 7-3 vilken den förvaltade på bästa sätt och när hela matchen var spelad stod Kaskad som segrare med 13-7.

Den här gången hade Kaskad även ett bordspar med full pott i vunna banpoäng. Det var Marcus Bernhard, 888, i par med William Svensson, 802. Bäst individuellt var dock Filip Svensson med 904 och i hemmalaget toppade Kevin Karlsson med 886.

- Det var betydligt jämnare än slutsiffrorna visade i båda matcherna. Om vi hade lite stolpe ut mot Falkenberg var det vi som hade lite stolpe in mot Joker för det var jämnt långt in i den sista serien, förklarar William Svensson. 

 

Göta vann ett svängigt möte mot Clan

Junior-EM:s succéman Robin Ilhammars Team Clan fick nöja sig med en seger av två möjliga under sin skåneresa och från mötena mot IS Göta och Kulladals BS. Göta satte gasen i botten i den första serien och dammade in hela 1888 mot Clans 1691. Det gav hemmalaget 5-0 i serien, men det här de stora svängningarnas match.

Clan kontrade med 4-1 i den andra serien efter att hemmalaget rasat hela 344 poäng i totalslagning i den andra serien med mediokra 1544 mot gästernas 1719.

I tredje serien var det återigen hemmalaget som var det klart bättre laget och via 4-1 hade Göta fixat minst en pinne med ledning 10-5. Och tur var nog det för återigen släppte hemmalaget initiativet och rasade kraftigt spelmässigt. Men trots endast 1503 i den sista rundan lyckades Göta ta den banpoäng laget behövde för att vinna matchen.

 

990 av Robin Ilhammar men förlust ändå

Götas Rasmus Green och Teodor Samuelsson var de enda två som höll sitt spel uppe och kunde vinna sitt bord med 442 mot gästernas par 427. Det gav hemmalaget segern med 11-9.

Det räckte inte för Clan att den mångfaldiga mästaren från det nyligen avslutade Junior-EM, Robin Ilhammar, storspelade och strajkade ihop hela 990 vilket gav tre banpoäng. Robin var för ensam över 900 i laget. Segrande Göta hade en jämnare topp med Teodor Samuelsson, 935, och Jan Macek, 923, som bästa spelare individuellt.

Kulladal numret mindre än Clan

Team Clan tog dock en gruvlig revansch direkt då laget bortabesegrade Kulladals BS med klara 14-6. Efter tre serier hade Clan ledningen med klara 10-5 och med en stabil sistaserie på 1717 vilket gav vinst även i slutrundan med 4-1 var det aldrig något snack om var segern skulle gå.

Kevin Lindbladh var bäst individuellt i Clan med 889 och i par med Oskar Wirefeldt, 852, räckte det även till fyra inspelade banpoäng. Hemmalaget hade dock matchens stora lirare i Rasmus Gjöderum som fick ihop fina 962.

I morgon söndag avslutas den fjärde omgången när BK Jösse besöker Team Alingsås och Team Pergamon för ett riktigt toppmöte som Jösse vann senast. 

 

Skriv en kommentar