den 13 december 2019

”Kan man tävla i bowling?”

På söndag släpper Svenska Bowlingförbundet en marknadsföringskampanj och skulle vilja ha din hjälp med att sprida budskapet. Med valda bilder och budskap försöker vi att nå människor som idag inte bowlar och utmana deras okunskap om bowling.

Bilderna i marknadsföringskampanjen, som kommer att komma ut under den närmaste veckan i sociala medier, kommer ställa frågan ”Kan man tävla i bowling?”. Vi bowlare vet mycket väl att man kan tävla i bowling, men det finns väldigt många människor runt om i landet som inte vet detta. Vi hoppas därför kunna nå dem, få dem att se bilderna och ifrågasätta vad de faktiskt vet om bowling.

För att nå dessa potentiella bowlare och berätta för dem att bowling är en global, krävande, och spännande idrott behöver vi er hjälp. När ni ser dessa bilder och inlägg, dela dem! Dela dem till alla era vänner och bekanta, berätta för alla att den idrott vi sysslar med är en sport att ta på allvar.

Vi på Svenska Bowlingförbundet kommer att använda en del av de licenspengar ni betalar in för att sprida detta budskap, men om ni också hjälper till kan vi nå ännu fler.

Det finns ytterligare en förhoppning med kampanjen. Den 19e december, klockan 15:00, avslutas den första rundan på omröstningen till Jerringpriset. Om bowlarna Josefin Hermansson och Jenny Wegner finns med bland de åtta som har fått flest röster då kommer de att vara kvar i omröstningen hela vägen till Idrottsgalan.

Syns bowlingen, inte bara en gång, utan två gånger under Idrottssveriges största gala kommer fler människor i vårt avlånga land att se bowling som en idrott, som en sport som alla andra. Det tillsammans med marknadsföringskampanjen kommer, förhoppningsvis, få fler människor att inse att man faktiskt kan tävla i bowling.