den 24 april 2022

Joker säkrade elitseriekontraktet - besegrade Boden i ödesmatchen

Joker säkrade kontraktet till Elitserien nästa säsong efter seger med 15-5 i ödesmatchen mot Bodens BS. Det betyder att det blir kval för Boden och Kulladals BS.
– För två månader sedan var vi så gott som borträknade, helt otroligt att vi fixar det, säger Stefan Roos i Joker.

En avgörande match om vilket lag som skulle säkra elitseriekontraket väntade idag i Strike & co i Göteborg när Joker tog emot Boden. Efter att Kulladal hade vunnit mot Ludvika under gårdagen så hade de gått upp ovanför strecket. Det stod redan klart inför matchen att Boden skulle få kvala. För Joker räckte det med oavgjort för att klara sig kvar men om Boden vann så skulle de göra att Kulladal slapp kvala. 

Det var Joker som tog kommandot direkt i matchen och vann första serien med 4-1. I den andra serien hade Boden länge övertaget men Joker lyckades vända och tog hem den med 3-2.
– Det var lite smånervöst i  början och man kände att mycket stod på spel. Men när vi fick med oss andra serien släppte det lite samtidigt som det kändes som att luften gick ur Boden, säger Stefan Roos. 

En extra utmaning under matchen var banorna som Stefan Roos menar var extra tuffa.
– Det var riktigt grisiga banor och svårt där ute idag, det kanske var vädret som påverkade. Det var lägre siffror än vanligt men vi pratade om att varje spärr är så viktig. 

Den tredje serien vann Joker med 4-1. Matchen var avgjord och det stod klart att de säkrat kontraktet i Elitserien till nästa säsong.
– Så skönt att vi fixar det. Det var en riktigt fin laginsats sedan är Tim Davidsson poängbäst idag och gör det väldigt bra. Det var en fantastisk stämning efteråt och mycket folk i hallen. 

För ett par månader sedan såg det väldigt mörkt ut för Joker att kunna undvika kval men de har lyft sig ordentligt i slutet av serien.
– Då hade vi fyra poäng upp till säker mark och var så gott som borträknade. Men vi hade bra snack i laget och såg möjligheter i avslutningen. Flera har tränat på extra men att vi lyckas vinna mot både Alingsås och Jösse hemma är rätt otroligt. 

Söndagens match var den sista i årets elitserie. Kulladal och Boden får ladda för kval som inleds nästa helg. Kvalet avgörs sedan helgen 14-15 maj. Samma datum gäller för damernas kval till Elitserien. SM-slutspelet för de lagen som kom topp fyra i Elitserien dam och herr genomförs i Nyköping 20-22 maj.

 

Text: Linus Wirén