den 16 november 2019

Joker bröt trenden - mot tabelltvåan

Joker, som haft det lite motigt de senaste fyra raka matcherna vilka har resulterat i noll tagna poäng, skulle äntligen få bryta trenden när de tog emot Falkenberg på hemmaplan. Falkenberg som i sin tur med detta tappade sin position och halkade ned ett steg i tabellen.

Herrarnas elitserie inleddes denna helg nere i Helsingborg där det vankades helskånsk kamp mellan hemmalaget IS Göta och gästande Kulladals BS. Hemmalaget skulle komma att inleda starkast och tog ett rejält grepp om matchen med 4-1 vilket de senare repriserade i andra serien. Gästerna gjorde dock ett tappert försök att vända på matchbilden i den tredje serien då de slog till med 1805 i seriens kägelpoäng - innebärandes en ökning på 239 poäng från föregående serie samt full pott i banpoäng. Hemmalaget, som inför den slutgiltiga serien ledde med åtta poäng mot sju, skulle dock ej vika ned sig när motståndet var på frammarsch och avslutade starkt till slutresultatet som blev 12-8. Denna match blev således fortsättningen i Götas positiva rad av Skånederbyvinster som går hela fyra år tillbaka i tiden. Högst slagning i laget tillika hallen innehade IS Götas Rasmus Edvall med sina tjusiga 1000 poäng. Högst slagning i gästande Kulladals BS stod Niklas Rothman för med 956 poäng.

I Strike o Co i Göteborg tog BK Joker emot BKF Falkenberg denna förmiddag. Hemmalaget inledde starkt med fyra poäng mot en vilket gästerna sedan möta upp till fem poäng mot fem när matchen nådde halvtid. Jokerspelare bekräftade att det fanns en viss oro efter två spelade serier när Falkenberg tog ikapp men de använde de känslorna och vände dem till framgång. Åter presterade de som i den inledande serien sista halvan av matchen banpoängmässigt och vann alltså matchen med 13-7 - vilket innebar att den negativa poängtrenden därmed bröts. Matchbäst blev överlägset Jokers Joachim Lind med sina 923 poäng. I Falkenberg var det Johannes Svensson som stod för högst slagning med 834 poäng.

I Ludvika bowlinghall skulle det bli en tät kamp när Ludvika BK tog emot topplaget BK Jösse. Även denna match stod 5-5 efter två spelade serier och inför den sista och avgörande serien ledde hemmalaget med endast en banpoäng. Här skulle dock Jössespelarna komma att visa sin rutin i dessa lägen och med 4-1 i sista vann de därmed med 11-9. Detta resulterade dessutom till att Arvikalaget tar ett steg uppåt i tabellen då de går om BKF Falkenberg som ej tog några poäng i sin match. Storspelade gjorde vinnarnas Niclas Lindholm, som innehade nästan hundra poäng mer än matchens andra bästa resultat, med sina 970 poäng. Ludvikas bästa spelare blev Andreas Karlsson på 877.

Text: Amanda Steén 
amanda.steen@swebowl.se 

 

Skriv en kommentar