den 10 december 2019

Jesper Svensson: ”Jag håller tummarna för dem”

Josefin Hermansson och Jenny Wegners nomineringar till Idrottsgalan och Jerring-priset är stort för fler än bara dem. Här kommenterar några profiler vad det betyder för Bowlingsverige.
- Det betyder massor för vår idrott, säger Åsa Larsson.

Robert Andersson, förbundskapten damlandslaget och tidigare världsmästare.
- Man hoppas ju att det betyder att bowling blir mer och mer ansedd som sport och att fler får upp ögonen för sporten och att det ska generera mer unga spelare. Jag hoppas också att alla i bowlingfamiljen tar chansen och påverka röstningen så vi får så mycket uppmärksamhet som möjligt! 

Åsa Larsson, femfaldig VM-medaljör, världscupvinnare och Jerringpris-nominerad 1991.
- Helt spontant, all uppmärksamhet bowlingen kan få är fantastisk. Under årens lopp har vi gjort några få, tappra, försök att få uppmärksamhet. Tyvärr har vi inte fått det. Vi har aldrig framstått som sporten som får bättre uppmärksamhet.
- Det betyder massor för våran idrott. Hoppas att det kan bli ännu mer att vår sport kommer ut i media. Jag hade velat känna att det här kommer göra en så stor skillnad, jag hoppas av hela mitt hjärta. Men jag tror inte att det är så lätt.

Jesper Svensson

Jesper Svensson, vinnare av lilla bragdguldet / årets nykomling på Idrottsgalan 2016.
- Svårt att säga. Man hoppas att det ska bli en skjuts. Men det är helt upp till oss att vara bättre på att marknadsföra oss och ta vara på de chansen vi får att visa upp bowlingen.
- Det är såklart jättehäftigt. Jag håller tummarna för dem.

Lena Sulkanen, generalsekreterare Svenska Bowlingförbundet och Jerringpris-nominerad 1983.
- Nomineringen betyder jättemycket för svensk bowling, vi fortsätter vår resa med att få fler att förstå att och hur man tävlar i bowling! Men arbetet måste fortsätta, för annars blir det som efter 1983 och 1991 - att det glöms bort, då det tyvärr varit långt mellan gångerna. Vi är ju både beroende av framgångar och av att media förstår hur svårt det är att vinna VM-guld i bowling!

Hanna Engberg, regerande junioreuropamästarinna i All-event.
- Det är såklart jättekul och bra för sporten att visa att vi kan konkurrera med idrotter som har helt andra förutsättningar gällande heltidsidrottande.
- Det inspirerar såklart väldigt mycket, att det arbete man lägger ner lönar sig. Det blir som en morot att fortsätta träna och utvecklas för man vill nå lika långt.

Peter Tidbeck, ordförande Svenska Bowlingförbundet.
- Att det gör att fler får upp ögonen för vår sport, att bowling inte bara är något man gör med jobbet och kompisar på exempelvis fredag och lördag utan att man kan tävla i sporten både nationellt och internationellt och att Sverige står sig starkt internationellt.
- Nu hoppas jag givetvis att vi lyckats sprida budskapet i sociala medier att Jenny och ”Jossi” får tillräckligt många röster att de är bland de 8 som går vidare till Idrottsgalan i januari och är med och slåss om priset på galan, det skulle vara bra PR för vår sport! 

 

Rösta på Josefin Hermansson och Jenny Wegner genom att ringa på 099 – 206 06 (samtalet kostar 3:60 kr plus ev. samtalsavgift) och via Radiosportens hemsida, och SVT:s Duo-app.