den 5 oktober 2019

Japansk VM-spelare har skrivit på för X-Calibur

Ett av de mest spännande nyförvärven i damernas Elitserie är Team X-Caliburs japanska Misaki Mukotani. 27-åringen åkte över till Europa för första gången förra vintern och spelade AIK Tournament och Ballmaster, där hon var första japan att delta.
- Det är bara jag som har vågat åka till Europa, säger hon.

Under sina resor till Europa har hon lärt känna den vänsterhänta Team Pergamon-spelaren Kim Bolleby. Det är han som har gjort att den högerhänta japanskan kommit tillbaka till Europa och nu har hon skrivit på för Team X-Calibur i den svenska Elitserien.  
- Jag har hört talas om det, sett streaming och jag blev intresserad. Så jag frågade Kim om det och skrev på för Team X-Calibur, säger hon.

VM Brons-vinnaren i 3-manna från 2013, tillsammans med Natsuki Tashima och Haruka Matsuda, har ännu inte planerat in några matcher för slutspelslaget från Partille, men hoppas kunna debutera för de fyrfaldiga svenska mästarinnorna till vintern.
- Jag hoppas kunna spela två matcher i december, säger hon.

Med en seger i Macao Open 2018, där japanskan tog hem en segercheck på 20 000 $, och tio år i det japanska landslaget måste hon då bli en av Världens bästa ligas mest meriterade profiler. Samtidigt tror hon att hon kan lära sig mycket i den svenska ligan.
- Jag tror att, om jag bowlar här så får jag mer erfarenhet. Här har dom väldigt mycket kunskap och strategier, och mycket motivation. Jag tycker om de svenska, och europeiska, människorna. Även om vi har passion så är det lite annorlunda, säger Misaki Mukotani.

Hon säger att det är mycket som är annorlunda i Sverige jämfört med Japan. I hennes hemland har de ingen liga och inte så många tävlingar. Därför tycker hon om Europa, och Sverige.
- Om jag vill spela mycket tävlingar så får jag fixa det själv, men de flesta vågar inte. Men jag vill, så jag bara åker. Jag giller verkligen Sverige. Jag tycker om att spela på svåra underlag, och mycket tävlingar, säger Misaki Mukotani.