den 27 november 2021

Jösses, Jösse!

Ludvika - Alingsås 14-6

Serieledande Alingsås stötte på oväntat hårt motstånd i Ludvika. Hemmalaget öppnade med 4-1 och 5-0 innan gästerna fick ordning på strikespelet, och även om Alingsås lyckades vinna tredje serien så fick Ludvika poäng för minst oavgjort. I fjärde serien var det Ludvika som hade kommandot igen och kunde skriva in seger med 14-6 i statistiken. Magnus Lindqvist gladde mest hos segrarna med sina 955, följd av Andreas Grönstrand med 904. I Alingsås hade James Blomgren 939, Joakim West 913 och Mikael Roos 910.Jösse - Alingsås 11-9

Mot Jösse såg det bättre ut för Alingsås. Gästerna tog första med 3-2 och andra med 4-1 och därmed ledningen med 7-3. Tredje serien blev en riktig holmgång och avgjordes först i sista rutan. Jösses Karl-Johan Eliasson tvingades att trippla ut för att vinna bordet och räddade därmed också totalen med 2 pinnar. Viktiga poäng som höll Jösse vid liv i matchen, även om Alingsås ledde med 9-6. 

I fjärde gick det emellertid grus i Alingsåsmaskineriet. Jösse hade övertag på tre bord + totalen, men Alingsås hade klart övertag på det fjärde bordet och det såg ut att bli oavgjort. Då kom plötsligt ett par olyckliga tomrutor för Alingsås samtidigt som Pelle Jansson hittade in till 266. Vips var även det fjärde bordet vänt i hemmafavör och segern gick till Jösse med 11-9. Jösses Markus Jansson hade 885, följd av Robert Lindberg 849 och Per Jansson på samma resultat. I Alingsås toppade Gustav Johansson med 845.Clan - Joker 14-6

Clan på hemmaplan, det kan smälla rejält det. Joker blev varse det, då hemmalaget hade 10-0 efter två serier och sedan dessutom tog 4-1 i tredje. Med matchen i hamn kunde hemmalaget slappna av och gästerna hyfsade siffrorna genom att vinna alla borden i sista serien. Segrarna hade Alfred Berggren på 977, Jonathan Hallberg på 973 och Anton Ahlgren på 922. Matchbäst var Jokers Kevin Karlsson med 981 följd av Kasper Kjellberg 922.   Boden - Falkenberg 14-6

Falkenberg hade inte de allmänna kommunikationerna på sin sida när det var dags att resa till Boden. Matchen, som skulle startat kl 13:00, kom inte igång förrän efter kl 16:00.

- Det här är en pärsresa, säger Fredrik Sommansson till Hallands Nyheter.

Laget lämnade Falkenberg på fredagseftermiddagen. Resan gick bra till en bra bit efter Stockholm.

- När vi vaknade stod tåget still i Vännäs. De ropade ut att vi inte hade någon lokförare.

Tåget väntade, men till slut fick de åka tillbaka till Umeå och byta till buss. Klockan var då 12, och matchen skulle börja 13. Det var 29 mil att resa. 

- När bussen kom fram stod tre taxibilar och väntade på oss. När vi kom fram åt vi lunchen som vi hade förbeställt. Vi hann knappt få på oss skorna innan matchen började.

Boden tog ledningen med 3-2 och följde upp det med 4-1 och 5-0 för att avgöra efter tre. Falkenberg tog sista serien men hemmalaget matchen med resultatet för dagen, 14-6.

Emil Holmberg bäst hos vinnarna med 914 och Ludwig Ingerskog/Per Sundqvist tog fyra banpoäng. Hos gästerna hade Mattias Svensson 924 och Fredrik Sommansson 913.

 

 

Skriv en kommentar