den 15 september 2019

Jösse vände och vann

I Arvika såg Team Pergamon ut att gå mot sin tredje seger för helgen. Men hemmalaget Jösse tog full pott i sista serien och vände resultatet till seger 11-9.
- Det är verkligen tillfälligheter som gör att vi vinner säger Jösses Markus Jansson.

Team Pergamon hade på lördagen vunnit sina två matcher och var även i mötet med Jösse på väg till seger. Svenska mästarna hade tagit ledningen med 5-0 i den första serien och inför avslutningen ledde Partille-laget med 9-6. Jösse gav inte upp utan kunde säkra match efter match, tills det avgörandet skulle ske i mötet mellan Robert Lindberg/Niclas Lindholm och Adam Andersson/Jesper Svensson.

Lindberg/Lindholm kunde ta hem segern med bara en käglas marginal.
- Det är mycket tillfälligheter och matchen kunde lika gärna slutat 10-10, säger Markus Jansson.
Jösse som varit i slutspel de senaste åren satsar säkert på ett slutspel igen. Individuellt bäst var Pergamons Kim Bolleby som slog 936.

Norrköpingslaget Kaskad tog emot ett av vårens slutspelslag, Göta från Helsingborg. Göta hade ledningen efter två serier 6-4, men sedan vände kaskad på matchen. En stor del i segern var hemmalagets Filip wilhelmsson som slog hela 1013 när Kaskad vann mötet med 13-7.

Norrbottningarna i Bodens BS har nu tagit steget tillbaka till eliten och laget kunde besegra de lånväga gästerna från Malmö, Kulladal med 12-8. I hemmalaget storspelade Ludwig Ingerskog som fick ihop hela 975 på sina fyra serier. Bäst i skånelaget var Alexander Johansson med 904.

Göteborgslaget Joker är nu efter ett antal år i Sydallsvenskan tillbaka i eliten och man startade året med match mot Team Alingsås. Kampen var jämn och Alingsås hade greppet om matchen inför slutserie, men då klämde Joker till med en 4-1 seger och vann matchen med siffrorna 11-9. Bäst i Joker var Stefan Roos med sina 923. Team Alingsås hade på morgonen varit i Falkenberg för möte med BKF Falkenberg. Alingsås hade inte mycket att sätta emot utan förlorade med klara 18-2. I Falkenberg toppade Johannes Svensson med 973.

På söndagen spelades också två matcher i Mellanallsvenskan. Norrköpingslaget Örnen mötte först BK Ax i Sollentuna. Det blev hemmaseger med 14-6. Örnen kunde dock åka hem med två pinnar då laget vann matchen mot Gävle KK. Segersiffrorna skrevs till 14-6 och Örnens Linus Hultman toppade individuellt med 913

 

Skriv en kommentar