den 13 september 2020

Jösse snuvade Pergamon på segern igen

Toppmötet mellan BK Jösse och Team Pergamon höll på att bli en repris från förra hösten. Nu slutade det högdramatiska mötet oavgjort, 10-10, efter att Martin Larsen räddat en poäng åt gästerna. Segrar denna Elitseriesöndag tog BK Kaskad, BKF Falkenberg och Team Alingsås.

Förra hösten vann BK Jösse i premiäromgången hemma mot Team Pergamon. Idag var det gästande Partillelaget ute efter revansch och kom laddade med sitt bästa lag och med två klara bortasegrar i bagaget från lördagens spel.

Det blev bara en halv revansch och närmast en repris av mötet förra hösten. Även denna gång såg Pergamon ut att gå mot en klar seger. Men Jösse satte återigen in en heroiskt spurt vilket innebar att toppmötet denna gång slutade oavgjort, 10-10, och att Pergamon inte heller denna gång fick vända hem mot Partille med full pott i de tre matcherna.

- Vi fick i alla fall med oss en poäng mer än förra hösten, vilket alltid är något, förklarar en ändå lite besviken Mattias Wetterberg i Pergamon.

Strajkkavalkad av Pergamon i andra

Pergamon inledde nu återigen klart bäst. Första serien vann Pergamon med 4-1, 1723 totalt i serien mot hemmalaget Jösses mer måttliga 1649. I den andra rundan lade Pergamon in två växlar till och efter en riktig strajkkavalkad stod det 2-8 på score-tavlan i gästernas favör – precis som förra gången.

Ruggiga 1938 totalt i den andra serien för Pergamon mot hemmalagets 1691 hade nog sänkt huvudena på de flesta motståndare, men Jösse-spelarna hade säkert kvar minnet från förra vändning och gav aldrig upp. I den tredje serien hittade också Jössespelarna liret igen. Hemmalagets Martin Flodberg satte en 300-serie och laget dammande in fina 1833 vilket gav en klar serievinst med 4-1.

Jösse ledde inför sista rutan

Hemmalaget startade även klart bäst i den sista serien och Pergamon kom nu undan med blotta förskräckelsen mot slutet. Arvikalaget hade nämligen gnetat till sig 5-0 i serien inför slutrutan och därmed ledningen totalt med 11-9. Pergamons banpar med Mattias Olsson och Tomas Leandersson lyckades dock vända ett knappt underläge på sitt bord i den sista rutan och ta hem den bordspoäng som räddade oavgjort i matchen med ynka nio käglor.

Martin Flodberg var, förutom sin 300-serie, även bäst individuellt med 916 i ett mycket jämnt hemmalag. Sjunde bästa hemmaspelare Raymond Jansson hade 847. I Pergamon lyste Jespers Svenssons fina spel från lördagen med sin frånvaro och Jesper klev av redan efter den första rundan. Noterbart är att gästerna hade tre spelare med högre slagning än hemmalagets bästa. I Pergamon toppade Martin Larsen med 947.

- Det är för dåligt att vi inte kan vinna en match vi leder med 8-2, men Jösse gjorde det mycket bra och vi får nästan vara nöjda att vi fortfarande är obesegrade med tanke på hur det såg ut mot slutet, förklarar Mattias Wetterberg.

En seger och en förlust för Team Alingsås

Team Alingsås fick inkassera en klar förlust mot BKF Falkenberg i sin första av två bortamatcher denna söndag. Det var jämnt i den första serien som Falkenberg vann med 3-2. Alingsås tappade sen matchen i den andra serien då laget sjönk rejält poängmässigt till svaga 1455. Hemmalaget kunde vinna serien enkelt med klara 5-0. Falkenberg vann även den jämna tredje serien med 3-2, och kunde ta en ointaglig ledning med 11-4 inför slutrundan. Matchen slutade 12-8 efter att gästerna vunnit en extremt jämn, men för matchen betydelselös, slutrunda med 4-1. 

Mikael Larsson var bäst individuellt i det segrande hemmalaget med 890 och hos gästerna toppade Mikael Roos, 877. Trots en miserabel start sen i mötet med BK Joker, endast 1428 totalt i serien, och underläge med 1-4, kunde Alingsås vända och vinna den sena söndagsmatchen mot Göteborgslaget. Alingsås vann med 11-8 efter att lagen haft exakt samma totalslagning i slutrundan. 

Jens Sjöbohm var stor segerorganisatör med sina 842 poäng individuellt och han var ensam i Alingsås över 800. Hemmalaget hade tre spelare över pari med Markus Henriksson i topp med 857. 

Stabil seger för Kaskad mot Göta

BK Kaskad vann även denna gång en klar seger mot gästande IS Göta – detta trots att slutsiffrorna skvallrar om en knapp vinst med 11-9. Kaskad inledde klart bäst och hade ledningen med 7-3 efter två spelade serier. I den tredje avgjorde hemmalaget matchen via 4-1 i serien och ointagliga 11-4 totalt. Göta putsade till siffrorna i den sista serien när hemmalaget slappnade av rejält.

Det bjöds inte på några höga siffor i Norrköping denna söndag. I Kaskad toppade William Svensson med 840 och Götas bäste var Rasmus Green med 863 i ett bortalag som bara hade två spelare över 800.

Skriv en kommentar