den 16 oktober 2021

Jämnt i toppen i Mellanallsvenskan

Det är mycket jämnt i toppen i Mellanallsvenskan så här långt. Fem lag är inom 2 poängs skillnad. Dessutom är Tegnér bara ytterligare 2 poäng bakom, med färre matcher spelade.

Tegnér, som har 1 match mindre spelad än Stureby och 2 matcher mindre än övriga lag framför dem, spelade idag hemma i Säffle mot Vimmerby som hade en lång bortaresa till Värmland. En resa som man fick åka hem ifrån utan några poäng. Smålänningarna hade inte mycket att sätta emot i Säffle, då Tegnér inledde matchen allra starkast och vann de båda första serierna med 4-1 och 5-0. När hemmalaget sedan vann tredje serien, trots en ordentlig dipp i spelet, med 3-2 så var matchen avgjord. Sista serien slutade sen 5-0 till slutresultatet 17-3 till Tegnér.
Matchbäst var Daniel Nordström Green i Tegnér med 828 medan Peter Svensson var starkast i Vimmerby med 823.

Vimmerby var tidigare på dagen i Hagfors, där Bågen tog emot som värd. Dagen började dock i mångt och mycket som den slutade för Vimmerby, då Bågen var alltför starka på hemmabanorna. Samtliga serier slutade 4-1 till Bågen, som alltså vann matchen ganska komfortabelt med 16-4. Bågen tog därmed sin första seger i årets serie efter tre inledande förluster och klättrade också upp ovanför strecken.
Bäst i hemmlaget var Joackim Biehl med 894, tätt följd av Samuel Mäkinen på 892. Isac Wall bäst i Vimmerby med 832.

I toppen av serien återfinns alltjämnt Stureby som är fortsatt obesegrade efter dagens match mot Team Baltzar. Stureby känns mer eller mindre omöjliga att rå på hemma i Högdalen och dagens match var inget undantag. Stureby hade dagens överlägset högsta slagning i serien med finfina 7290 och vann matchen komfortabelt med 18-1 efter raden 5-0, 4-0, 5-0 och 4-1. Baltzar åkte därmed på sin första förlust för säsongen
Jerry Ekman-Vogel bäst i Stureby med dagens högsta slagning på 1016. Dennis Eklund var också nära 1000-gränsen med sina 987. Jonas Allard bäst i Baltzar med 873

Baltzar hänger dock med i toppen i absolut högsta grad, tack vare deras första match för dagen som ägde rum i Nyköping där Brio stod för motståndet. Baltzar var vid matchens start så långt obesegrade i årets serie och de visade fortsatt upp att de tänker vara med och slåss om kvalplatserna när de vann första serien med hela 5-0, trots att bara 60 pinnar skiljde i totalen. Brio kom tillbaka i andra serien och vann med 3-2, denna gång trots allt Baltzar vann totalen. Hemmalagets chans försvann dock när Baltzar vann tredje serien med 4-1, och då hjälpte det föga med ytterligare en 3-2'a till hemmalaget i sista serien. Slutresultat 13-7 till Baltzar, som ligger på fjärde plats i serien, bara 1 poäng bakom Stureby och på samma poäng som Sundbyberg och Ax.
Anna Staflund var bäst i matchen och hemmalaget med sina 837, medan Martin Westerberg i Baltzar var enda andra spelare över pari med sina 831.

De båda andra lagen i topp fyra, Sundbyberg och Ax, mötte varandra i dagens omgång. Matchen spelades i Sundbyberg och båda lagen stod inför matchen på 8 poäng. Det blev en väldigt svängig tillställning där bortalaget Ax inledde starkast och vann med 4-1. Efter den serien tappade dock Ax en del, medan Sumpan ångade på och lyckades vinna både andra och tredje serien med 4-1 och hade därmed 9-6 inför sista serien. Då var det hemmalagets tur att tappa, vilket Ax tog tillvara på och vann återigen med 4-1 till slutresultatet 10-10. Därmed är båda lagen fortsatt på samma poäng, 1 poäng bakom Stureby.
Rickard Thelander i Sumpan bäst i matchen med 886 och Martin Wallin bäst i Ax med 849.

Ett annat Stockholmslag som hänger på i toppen är AIK, som under dagen tog emot Örnen hemma i Bowl-O-Rama. Det var en mycket jämn match där bortalaget stretade emot bra, men låg under med 6-4 efter två serier, efter 3-2 och 3-2. I tredje serien vann dock Norrköpingslaget med 3-2, och det var helt öppet inför sista serien. Då satte AIK ner foten ordentligt och vann med 4-1 till slutresultatet 12-8. Segern innebär att AIK ligger på femte plats, endast 1 poäng bakom lagen på andra till fjärde plats. För Örnens del innebar förlusten att man tappar lite mark till lagen ovanför och ligger nu i mitten av serien.
Örnen hade de båda högsta resultaten i matchen då Teodor Samuelsson gjorde 932 och Stefan Falkhäll 925. Cristopher Nybom bäst i AIK med 917.

Örnen inledde dagens bortaresa med en annan match i Stockholm, nämligen i Birka-hallen mot Matteus-Pojkarna. Det var ytterligare en match som var mycket jämn från början till slut. Endast 13 poäng skiljde lagen åt när matchen var över, och de båda första seriernas total avgjordes med 1 respektive 7 poäng! I första serien var det hemmalaget som hade marginalerna på sin sida och vann serien med 3-2. I andra serien var det sedan Örnens tur att vara på rätt sida, vann totalen och serien med 3-2. 5-5 efter halva matchen. I tredje serien vann sedan Matteus-Pojkarna totalen, men tappade trots det tre av banparen, 3-2 till Örnen som därmed tog en liten ledning inför sista serien. I sista serien blev det återigen tvärtom. Hemmalaget vann 3 av banparen, men förlorade totalen, och därmed slutade serien 3-2 och slutresultatet stannade på 10-10. Matteus-Pojkarna och Örnen ligger därmed på samma poäng i serien.
Bäst i matchen var hemmalagets Dennis Andersson med 906 medan Michael Wittendorff var bäst bortalaget med 839

Ytterligare en svängig och jämn match tog plats i Mariestad, där Teamet tog emot Nobel. Nobel hade verkligen vaknat på rätt sida och inledde matchen urstarkt och vann med hela 5-0. Det var dock kortlivat, då bortalaget tappade spelet och Mariestad vaknade till andra serien och knappade in genom att vinna med 4-1. När sedan de båda sista serierna slutade 3-2 i hemmalagets favör så slutade även den här matchen 10-10, och återigen var det bara 13 poäng i skillnad mellan lagens totalslagningar. Mariestad och Nobel ligger båda på fem poäng, samma som Örnen och Matteus-Pojkarna, så det är jämnt i mitten av serien också.
Team Mariestads Magnus Östlund bäst för dagen med 858 och Thomas Granqvist bäst i Nobel med 805.

 

Skribent: Christian Holmén