den 24 oktober 2020

IS Göta nära storslam mot BK Joker

IS Göta var nära att vinna allt när BK Joker kom på besök till Helsingborg i herrarnas Elitserie. Även Kulladals BS gjorde  processen kort med gästande BK Joker medan Team Clan fick kämpa in i det sista för att besegra Ludvika BK på bortaplan. (Arkivbild)

IS Göta var bara två käglor ifrån att göra något extremt sällsynt i den högsta herrligan, att sopa helt rent och vinna med 20-0. Gästande BK Joker hade inte mycket att sätta emot när hela helsingborgslaget storspelade på sina hemmabanor. Göta inledde med att rada upp höga och jämna 1700-serier och vann samtliga tre första serier med 5-0.  

– Vi har fokus på vårt och är mycket nöjda med hur vi genomförde den här matchen. Vi löste banorna bra och klarade av att hålla spelet uppe även i serie ett och fyra vilket vi tidigare haft svårt med, säger en nöjd Karl Wahlgren i IS Göta.

Med 15-0 i ryggen och trots sin allra bästa bowling i den sista serien med hela 1860 mot Jokers 1598 lyckades inte hemmalaget ta en storslam. Jokerparet Tim Davidsson och Peter Roos lyckades nämligen knipa en banpoäng i slutrundan med en ynka käglas marginal.

Göta fick nöja sig med seger med 19-1 och hade en imponerad jämnhet i laget. Åttonde spelare noterade 857 och toppade gjorde Karl Walhgren med 957. Hos gästerna var Henrik Kärrman bäst individuellt med 864, endast sju käglor bättre än motståndarlagets "grindstängare".

Göta har bytt banhalva i hemmahallen och spelar nu på banorna 1-8 mot tidigare 13-20. Flytten är en anpassning till covid-19 då det är mindre utrymme för folk att samlas på bakom hallens första åtta banor.

– Det är lite annorlunda för oss i år trots hemmaplan, eftersom det skiljer en del mellan sidorna. Men nu börjar vi känna oss mer hemma även på dessa banor, förklarar en belåten Karl Wahlgren som ser fram emot ett tufft skånederby när Kulladal kommer på besök efter uppehållet.

Även Kulladals BS visar fin form och malmölaget gav inte heller gästande BK Joker någon chans denna lördag. Kulladal, som gjorde två starka bortamatcher förra omgången, visade att laget är starkt även utan danska inslag i laguppställningen. Joker, som ligger i tabellens nedre regioner, blev en mums-bit och mötet var avgjort redan efter den tredje serien. Då hade hemmalaget skaffat sig en ointaglig ledning med 13-2. När matchen summeras visar det sig att Kulladal vann tre av matchens fyra serierna med 5-0 och matchen totalt med hela 18-2. 

Kulladal hade två bordspar som vann alla sina fyra banpoäng och individuellt bäst var Rasmus Gjörderum med 930. I Joker toppade Stefan Roos med 848. 

Ludvika BK var nära att rubba gästande topplaget Team Clan. Hemmalaget hamnade dock, som vanligt denna säsong, i underläge direkt. Nu berodde det mest på att gästerna hade stor strajkfest i den första serien. Nässjölaget inledde med hela 1939 mot Ludvikas 1767 vilket gav Clan ledningen med 4-1 i en serie där gästernas Peter Hellström även smällde in en 300-serie.

I den andra rundan höll hemmalaget spelet uppe samtidigt som gästerna sänkte sig med nästan 300 poäng. Det gav hemmalaget fin utdelning med vinst 5-0 i serien och plötsligt var Ludvika i ledningen med 6-4. I den tredje serien tog Clan tillbaka kommandot och äntrande banorna inför avslutningen med en knapp ledning, 8-7.

Sista serien blev jämn men Clan var snäppet starkare och lyckades vinna serien med 3-1 efter att ett bord slutade oavgjort. Det gav Clan segern med totalt 11-8. Anton Dahlgren drog in 278 i den sista serien vilket blev mycket avgörande då det både gav en klar vunnen banpoäng men också starkt bidrog till att gästerna lyckades vinna den viktiga bonuspoängen i slutserien.

Inget av lagen hade något banpar som vann alla sina fyra serier. Clans Alfred Berggren var matchbäst med 976 och det segrande Clan hade fyra spelare över 900. Daniel Johansson, 938, var bäst i hemmalaget Ludvika som ännu väntar på sina första poäng denna säsong.

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

Skriv en kommentar