den 10 juni 2020

Inga nya oljeprofilsregler

Styrelsen har beslutat att inte ändra oljeprofilsreglerna till nästa säsong, som inbjudan till 2020/21 sa, utan att fortsätta använda förra säsongens regler.
- Frågan måste utredas mer, skriver Peter Hodor i ett mail till föreningar och distrikt.

För två år sedan, 2018, tog Svenska Bowlingförbundets styrelse beslut om att förenkla och minska antalet oljeprofiler i division ett till division tre. I inbjudan till säsongen 2020/2021 stod det därför att alla matcher i dessa, lägre, divisioner skulle spelas på underlag som var 38 – 42 fot långt och med en viss ratio.

Nu har dock styrelsen valt att dra tillbaka det beslutet och fortsätta på de tidigare reglerna som säger att oljeprofiler får vara mellan 36 och 44 fot långa och inte ha någon begränsning på ratio.
- Bakgrunden till beslutet är att styrelsen anser att frågan behöver utredas mer innan ett slutligt beslut fattas, skriver Generalsekreterare Peter Hodor i ett mail till alla föreningar och distrikt.

Frågan om regler för oljeprofiler i de lägre divisionerna kommer nu istället att ses över under säsongen och eventuellt kommer det nya regler till nästa säsong.
- Styrelsen hoppas att detta beslut inte orsakar för stora problem för våra medlemmar, men anser att det är viktigt att det finns ett så bra underlag som möjligt för att fatta beslut i denna viktiga fråga, skriver Peter Hodor.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se