den 12 januari 2022

Information med anledning av nya restriktioner

Vid en pressträff igår meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de både förlänger samt inför nya restriktioner från den 12 januari. Det här gäller för seriespelet, tävlingar och träningsverksamheten inom Svensk Bowling.

Seriespelet
Enligt restriktionerna kan aktiviteter som träningar och matcher fortgå vilket innebär att seriespelet och sammandragen fortsätter att genomföras som planerat. Om ni har frågor kring seriespelet kontakta seriekommittén på mail sk@swebowl.se

Tävlingar
Läger, cuper och tävlingar som innebär tävling över två dagar tillsammans med gemensam övernattning ska inte genomföras. Endagarstävlingar och tävlingar där spelarna kvalar samt har ett finalspel i slutet av kvalperioden kan genomföras, när man inte behöver övernatta. Vi rekommenderar alla föreningar att även ha kontakt med er hall och vad som gäller just där kring de nya restriktionerna. Riksidrottsförbundet uppmanar idrotten att fortsatt genomföra tävlingar och matcher på ett anpassat och smittsäkert sätt. Det är viktigt att idrottsrörelsen får fortsätta med sin verksamhet med tanke på folkhälsan.

Mer om de nya restriktionerna:
Från den 12 januari införs ett maxtak på 500 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Dessutom förlängs avrådan att delta i läger eller cuper. När maxtaket på 500 personer inomhus införs är ännu inte klart. Folkhälsomyndigheten har lämnat in en hemställan till regeringen som tar beslut i frågan.

Från den 12 januari gäller krav på vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar med fler än 50 åskådare inomhus. Vid arrangemang med fler än 20 åskådare inomhus tillåts enbart sittande publik, sällskap på maximalt åtta personer och avstånd på minst en meter mellan sällskapen.

Åtgärderna bedöms i nuläget behöva kvarstå fram till mitten av februari, men kommer att omprövas var 14:e dag och det kan bli ändringar med kort varsel.

För mer information, läs Riksidrottsförbundets artikel från den 10 januari här. 

Vi uppmanar alla som arrangerar seriespel och tävlingar att läsa igenom Folkhälsomyndighetens rekommendationer här.  

Stockholm 2021-01-11
Svenska Bowlingförbundet