den 5 september 2021

Inför seriestarten!

Oljeprofiler

Oljeprofilen ska vara angiven senast klockan 19:00 femte vardagen innan match. Observera att listan med valbara oljeprofiler kan innehålla alternativ som normalt inte är godkända för er serienivå. Se Blå Boken, kapitel D, § 201 för mer information vad som gäller för oljeprofiler och divisioner.

Licens, nyregistrering

För att spelare ska vara klar för spel i nationella serien, krävs det en A-licens. Görs registreringen av nya spelare före klockan 11:00 sista vardagen innan match, är spelaren klar för spel dagen efter. Se Blå boken, kapitel K, § 2.

Licens, övergång

Övergång för en aktiv bowlare kan göras efter den 18 september. Registreringar som görs före den 17 september blir spelklara den 18 september- För registreringar som görs efter den 18 september gäller följande. Görs registreringen i BITS före klockan 11:00 sista vardagen innan match, är spelaren klar för spel för sin nya förening dagen efter. Se Blå Boken, kapitel K, §3.

Matchrapportering

Allt fler hallar har möjlighet att direktrapportera resultatet efter match in i BITS. Men för att det ska fungera, måste laguppställningen vara inskriven i BITS innan match.

För de föreningar som inte har möjlighet till direktrapportering, ska matcherna vara rapporterade senast två timmar efter att matchen är färdigspelad. För mer information, se Blå Boken, kapitel D, § 217.

Observera att oavsett om det är direktrapportering eller manuell rapportering, är det båda lagens ansvar att kontrollera protokollet i BITS.

Korrigering av protokoll

Upp till 5 dagar efter avslutad match, kan protokollet korrigeras av föreningarna själva. Vid senare korrigering skickas en begäran till sk@swebowl.se med protokoll och information om vad korrigeringen ska bestå i.

Se våra instruktionsfilmer på förbundets Youtube-kanal för mer information.