den 29 oktober 2021

Inför Elitserien omgång 7

Stockholm – Brännkyrka, lördag 10:00 – Damernas Elitserie: Hammarby IF – BK Merci
De tippade bottenlagen har redan möts två gånger den här säsongen i damernas Elitserie. Båda gångerna har det varit jämna matcher som slutat 11 – 9. Bajen vann borta i Hallsberg och Merci vann på neutral plan i Jönköping förra helgen. Nu möts de i Stockholm på Brännkyrka där Elitserien Dam 39 kommer ligga som underlag, precis som i de två tidigare mötena.

Helsingborg, lördag 10:00 – Herrarnas Elitserie: IS Göta – Kulladals BS
Det är derbyhelg i Elitserien och i Skåne möts Helsingborg och Malmö. Hemmalaget Göta har fyra segrar på sina fem senaste matcher och är i toppen av serien. Senast blev det seger uppe i Boden med 14 - 6. Bortalaget Kulladal är enda lag helt utan poäng så här långt i tidernas mest efterlängtade säsong och har 6 raka förluster.

Göteborg – Strike & Co, lördag 10:00 – Herrarnas Elitserie: BK Joker – BKF Falkenberg
Falkenberg har än så länge spelat tre matcher på bortaplan i årets Elitserie. I ingen av dem har hallänningarna tagit fler än 5 banpoäng och står således utan segrar på bortaplan. Till helgen möter de Joker som har två av tre segrar på hemmaplan, senast slog de Göta med 16 - 4 när det tyska nyförvärvet Dennis Grünheid gjorde sin bästa match i Joker-tröjan.

Helsingborg – lördag 12:20 – Damernas Elitserie: Spader Dam – BK Högland
Nässjö-laget BK Högland är mitt uppe i en tuff period. Deras tre senaste matcher har varit mot: regerande svenska mästarinnorna Spader Dam, 2018 års SM-guld-vinnare X-Calibur och 2019 års SM-finalister Eva. Till helgen möter de, återigen Spader Dam, som de förlorade mot senast på hemmaplan med 9 - 11. Sedan följer X-Calibur, igen. 5 matcher i rad mot lag som spelade slutspel senast.

Norrköping – Vilbergen, lördag 12:30 – Herrarnas Elitserie: BK Kaskad – Team Clan
Ingen har väl lyckats undgå att Team Clan förra helgen lyckades slå tidernas högsta resultat i seriespel när de slog de regerande mästarna Team Pergamon med 16 – 4 och slog 7840 med fyra spelare över 1000. Den här helgen tar de sig an Kaskad som förra helgen förlorade mot samma Pergamon med 6 - 13 och slog 6884.

Stockholm – Högdalen, lördag 14:30 – Damernas Elitserie: B-K Eva – BK Merci
Det röda laget från Stockholm: B-K Eva, ligger lite oväntat på bara två poäng efter fyra matcher den här säsongen. De senaste SM-silvermedaljörerna har haft ett tufft inledande schema. Samma antal poäng har helgens motståndare BK Merci. Det lila laget från Örebro har, precis som Eva, bara en seger: mot Hammarby.

Ludvika, söndag 11:00 – Herrarnas Elitserie: Ludvika BK – BK Jösse
Dalmasarna från Ludvika ligger oväntat trea i serien efter 6 omgångar av herrarnas Elitserie. Framförallt har de varit starka på hemmaplan där de vunnit tre av fyra drabbningar. Precis före dem i tabellen återfinns dock helgens motståndare: Jösse. Kompisgänget från Arvika har bara förlorat mot serieledande Alingsås på bortaplan så här långt i serien.