den 25 oktober 2019

Inför Elitserien omgång 6

Örgryte IS spelar damernas enda, två, matcher i Elitserien till helgen. Bland herrarna hittar vi, bland mycket annat, BK Jösse mot Team Clan i Arvika.

Helsingborg – lördag 10:00, herrarnas Elitserie: IS Göta – BK Joker
Nykomlingen Joker från Göteborg inledde sin återkomst till högsta serien bra med tre raka utan förlust, men har sedan dess två raka förluster. Motsatt trend har helgens första motståndare, IS Göta. Skåningarna startade året med tre förluster men har sedan dess tagit två segrar, nu senast en meriterande vinst uppe i Boden med 13 – 6.

Boden – Lördag 12:30, herrarnas Elitserie: Bodens BS – BKF Falkenberg
Fredag kväll avgår tåget för Falkarna, 17 timmar senare är de framme i Boden och ska spela en Elitseriematch över fyra serier. Efteråt väntar 18 timmar tåg hem igen. Det finns anledningar till att Bodens BS brukar ha ett bra hemmafacit, dock är helgens gäster i bra slag och har bara förlorat en match hittills säsongen 19/20.

Johannes Svensson & Fredrik Nertling

Ludvika – Lördag 14:00, herrarnas Elitserie: Ludvika BK – Team Clan
Nykomlingarna Ludvika mötte i första omgången de regerande svenska mästarna på hemmplan och var nära att ta en poäng. Nu kommer SM-silvermedaljörrerna Clan från Nässjö på besök. Smålänningarna har hittills bara förlorat en match, den borta mot just Team Pergamon som höll på att tappa poäng i Dalarna i premiären.

Malmö – Lördag 15:20, herrarnas Elitserie: Kulladals BS – BK Joker
Både Joker och Kulladal kommer till helgens drabbning nere på Baltiskan med två raka förluster i bagaget. Senast lagen möttes var i Sydallsvenskan för två säsonger sedan, då vann Kulladal i Malmö med 11 – 9 och Joker hemma i Göteborg med klara 17 – 3.

Stockholm, Brännkyrka – lördag 16:00, damernas Elitserie: Hammarby IF BF – Örgryte IS
Helgen enda drabbningar i damernas Elitserie är ÖIS resa till huvudstaden. Innan de, på söndagen, tar sig an SM-finalisterna B-K Eva möter de Hammarby på Brännkyrka. ”Bajen”, som inlett serien väldigt bra som nykomlingar, har två stjärnor i Senior-VM-spelarna Eva Vännman (208) och Susanne Olsson (203) som båda ligger topp 20 i snittligan så här långt.

Åsa Carlsson, Örgryte IS

Arvika – Söndag 10:00, herrarnas Elitserie: BK Jösse – Team Clan
Två av seriens bästa ”långoljelag” möts i en prestigefylld kamp. Jösse vann senast lagen möttes i Arvika, då med 14 – 6. Faktum är att Jösse bara förlorat en av de senaste 20 hemmamatcherna, mot Team Pergamon förra säsongen. Innan dess var den senaste förlusten mot just Team Clan, den 19e november 2017 då Alfred Berggren och Jesper Runbom var hjältar hos Clan när de tog fyra banpoäng i 11 - 9 segern.

Partille, söndag 10:00, herrarnas Elitserie: Team Pergamon – BK Kaskad
Gästande Kaskad, som inlett säsongen med 4 segrar och en förlust, saknar sin svenska mästare Markus Lenefjäll som är iväg på landslagsuppdrag i Turkiet. Samtidigt saknar serieledande Team Pergamon Jesper Svensson, Osku Palermaa, Kim Bolleby och Martin Larsen som alla är på andra sidan atlanten för att spela US Open.

Stockholm, Högdalen – Söndag 11:00, damernas Elitserie: B-K Eva – Örgryte IS
I sina två bortamatcher, så här långt på säsongen, har ÖIS snittat 6193. Söndagens värdar, Brommaklubben Eva har på hemmaplan, över två matcher, hittills snittat 5997. Återstår att se om det betyder någonting när göteborgarna avslutar sin bortaturné på Högdalen där Eva har snittligafemman Anneli Blomqvist (216) i laget.

Alingsås – Söndag 15:00, herrarnas Elitserie: Team Alingsås – BK Kaskad
Norrköpingslaget BK Kaskad är det lag i herrarnas Elitserie som har störst skillnad mellan hemmasnitt och bortasnitt hittills den här säsongen. Hemma på Haga slår de, i snitt, 6817, på bortaplan bara 6426. Söndagens motståndare, Alingsås, däremot är jämnast i serien med 6665 hemma och 6655 borta.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se