den 15 oktober 2021

Inför Elitserien: omgång 4

Hallsberg – Lördag 10:00, Damernas Elitserie: BK Merci – Spader Dam
Bottenstrid. Två lag är ännu utan poäng i Damernas Elitserie, och de möts på lördag förmiddag i Hallsberg: BK Merci och de regerande svenska mästarinnorna Spader Dam. Hemmalaget har förlorat mot Högland och Hammarby samtidigt som Spader bara har spelet en match, förlusten mot Team X-Calibur på hemmaplan 11 september, för över en månad sedan.

Alingsås – Lördag 11:20, Herrarnas Elitserie: Team Alingsås – BKF Falkenberg
Hemmalagets VM-spelare James Blomgren har imponerat såhär långt och är rankad tvåa i Elitserien. Efter fyra matcher har 33-åringen lett sitt lag till serieledning. Besökare i helgen är Falkenberg som efter två inledande förluster har spottat upp sig med hjälp av två hemmasegrar.

Ludvika – Lördag 15:00, Herrarnas Elitserie:  Ludvika BK – BK Joker
Två ”kortoljelag” möts på lördag i Dalarna. Både hemma- och bortalaget har Elitserien 37 som hemmaprofil och har varsin seger på det kortaste valbara underlaget i högsta serien. På lördag får vi se vem som bemästrar oljeprofilen bäst i Ludvika.

Nässjö – Lördag 15:30 Damernas Elitserie: BK Högland - Spader Dam
En repris på den senaste SM-semifinalen som spelats. Den gången vann helgens bortalag med 2 - 0 i matcher (12 - 3 och 11 - 9) och sedan också SM-guldet. Men det var två och ett halvt år sedan. Högland har två raka segrar i årets Elitserie, mot de tippade bottenlagen Hammarby och Merci, på lördag står ett helt annat motstånd på banorna.

Malmö – Lördag 18:00, Herrarnas Elitserie: Kulladals BS – Bodens BS
Kvällsmatch i söder. Fighten mellan seriens bottenlag är säsongens senaste match och startar klockan 6 på kvällen. Matchtiden kan ha någonting att göra med att klubbarna har ligans längsta geografiska avstånd mellan sig: 155 mil om man följer europaväg 4. I alla fall något av lagen kommer kunna fira säsongens första poäng på lördagskvällen i Malmö.

Helsingborg – Söndag 11:00, Herrarnas Elitserie: IS Göta – Bodens BS
Efter lördagskvällen i Malmö tar sig de norrbottniska Bodens BS vidare till Helsingborg på söndag förmiddag för att möta IS Göta. Helsingborgarna är obesegrade, så här långt, på kortolja och betvingade förra omgången Team Clan på sin 37 fot korta hemmaprofil. Boden har hittills inte spelat på någonting kortare än 42 fot.

Arvika – Söndag 11:00, Herrarnas Elitserie: BK Jösse – BK Joker
Trots att värmlänningarna BK Jösse har två hemmasegrar så här långt i Elitserien har de ligans lägsta hemmasnitt. Samtidigt har de högst bortasnitt i serien, men bara en poäng på två matcher. Till helgen får VM-spelaren Markus Jansson och hans kompisar från Arvika chansen att bättra på hemmasnittet när seriens sjunde snitt-starkaste bortalag: BK Joker från Göteborg kommer på besök.