den 24 september 2021

Inför Elitserien - omgång 4

Boden, lördag, 10:00, Herrarnas Elitserie: Bodens BS – Ludvika BK
Norrbottningarna Boden är det enda lag som förlorat tre matcher så här långt i herrarnas Elitserie. Senast tappade de en 5 - 0 ledning till förlust 6 - 14 hemma mot de regerande mästarna Pergamon. På lördag är dock motståndet ett annat: Ludvika BK gör säsongens första bortamatch efter en seger och en förlust hemma i Dalarna.

Falkenberg, lördag, 10:00, Herrarnas Elitserie: BKF Falkenberg – BK Kaskad
Falkarna från Halland inledde tidernas mest efterlängtade säsong uruselt med två förluster. Efter det satte sig laget ner, snackade igenom det, och vann hemma mot Kulladal förra helgen. Den här helgen tar de emot östgötarna i Kaskad som efter en seger och en förlust på hemmaplan åker på en dubbel bortaresa längst västkusten.

Helsingborg 11:00, Herrarnas Elitserie: IS Göta – Team Clan
I söndags imponerade Göta borta mot Ludvika på underlaget Elitserien 37. Till helgen har de valt att lägga samma oljeprofil på sina hemmabanor när Team Clan kommer på besök. Smålänningarna, som är erkänt duktiga på långolja, har så här långt bara spelat på Elitserien 44 hemma i Nässjö men kommer till helgen få spela på betydligt kortare profiler under sin Skåneturné.

Nässjö 14:00, Damernas Elitserie: BK Högland - Hammarby IF BF
Efter derbyförlust mot B-K Eva med 13-7 i premiäromgången åker "Bajen" ner till småland för att möta Högland. Nässjö-laget ligger redan tvåa i serien efter en övertygande 15-5 seger mot bottentippade BK Merci i Hallsberg.

Göteborg, Strike & Co, lördag, 15:00, Herrarnas Elitserie: BK Joker – BK Kaskad
Maratontabellers ledare BK Joker gjorde 6839 i förra veckans seger mot Kulladal. Det är betydligt högre resultat än vad helgens gäster, BK Kaskad, har presterat hittills. VM-spelare William Svensson och hans östgötar sköt 6672 i hemmasegern mot Boden och 6382 när de förra helgen förlorade mot Alingsås hemma i Vilbergen.

Malmö, lördag, 15:20, Herrarnas Elitserie: Kulladals BS – Team Clan
För första gången den här säsongen kommer 38 fotsprofilen Atlanta ligga på banorna när Kulladal, som förlorade dubbelt förra helgen, och Team Clan, som har tre poäng från två matcher, möts på Baltiska bowlinghallen i Malmö. Senast underlaget användes i herrarnas högsta serie vann Kulladal över Joker med hela 18 - 2 hemma i Baltiskan.

Alingsås, söndag 10:30, Herrarnas Elitserie: Team Alingsås – BK Jösse
Tidig toppmatch i Världens bästa liga! Serieledande Alingsås tar emot tredjeplacerade BK Jösse. Hemmalaget har imponerat hittills med att ta poäng av förväntade topplag som Clan och Kaskad. Till helgen möter de ytterligare ett tippat slutspelslag, BK Jösse. Arvika-laget har varit i slutspel de senaste åren och även om de har haft en tuff uppladdning inför Elitserien har de två raka segrar.

Hallsberg, söndag 11:00, Damernas Elitserie: BK Merci - Hammarby IF BF
EFter att Hammarby spelar i Nässjö under lördagen tar de sig vidare till Hallsberg där de ska möta BK Merci som egentligen är från Örebro. Eftersom det, just nu, saknas bowlinghall i Närkes största stad spelar de tre mil söderut. I säsongspremiären förlorade det lila laget hemma i Hallsberg mot Högland från Nässjö. På söndag möter de Bajen som också inledde tidernas mest efterlängtade säsong med förlust. 

Partille, söndag 15:00, Herrarnas Elitserie: Team Pergamon – BK Jösse
Ingen är bättre just nu än Team Pergamons superstjärna Jesper Svensson. Tvåhandsdemonen från Vimmerby snittar 242 och tar 75% banpoäng så här långt i Elitserien. På söndag är det BK Jösse som ska försöka besegra VM-spelaren och hans lagkamrater. Jösse bästa spelare hittills är också uttagen att representera Sverige på VM i november: Markus Jansson som också tagit 75 % banpoäng men med ”bara” 219 i snitt.