den 21 april 2022

Inför Elitserien omgång 21

Den avslutande elitserieomgången står för dörren. Nu ska det avgöras vilka som tar de sista slutspelsplatserna och vilka som säkrar kontraktet till nästa säsong. Vi har kollat läget med hemmalagen inför matcherna. 

Elitserien herrar

Torsdag 21/4

19:00 Team Pergamon BC - Team Clan BK – Partille Arena - John Scott´s

Tre frågor till Martin Larsen i Team Pergamon: 

Vad säger du om matchen mot Team Clan? 
– Det blir en tuff batalj. Båda lagen vill nå andraplatsen och en fördel att välja oljeprofil i match 1 och 3 i semifinalen. Förmodligen får vi även mötas i semifinalen. Vi kommer göra allt för att vinna mot våra ärkerivaler och är revanschsugna sedan de körde över oss i Nässjö. 

Vad säger du om Team Clans spel under säsongen?
– Det är hatten av för det spel som de hittat på hemmaplan. Deras höga resultat är utöver det vanliga. 

Vad krävs för att ni ska vinna? 
– Vi måste prestera på topp och steppa upp från i tisdags. Matchen mot Alingsås blev lite avslagen då de inte var speciellt taggade och redan är klara seriesegrare. Idag kommer det nog bli en roligare match och bättre stämning. 

Fredag  22/4 

18:30 Team X-Calibur BK - Spader DamPartille Arena - John Scott´s

Tre frågor till Hanna Engberg i Team X-Calibur: 

Hur har ni laddat upp inför matchen mot Spader? 
– Vi har haft två gemensamma pass i veckan och lagt extra vikt på spärrspelet. Vi är revanschsugna efter senaste förlusten mot Spader. Det känns som att vi är på gång. En seger vore viktigt för självförtroendet till slutspelet och att vi kan gå in med en bra känsla där. 

Vad krävs för att ni ska vinna? 
– Det krävs att vi har en bra inställning, fokuserar på att täcka rutor och jobbar som ett lag. Spader är ett väldigt bra lag som har många individuellt skickliga spelare. Vi ska göra det vi kan för att slå dem. 

Hur ska det bli att spela en fredagsmatch? 
– Det är första gången som vi gör det hemma. Förhoppningsvis kommer det mycket folk och att det blir en härlig stämning. Det sporrar lite extra och det är kul om det kan göra att det skapas ett större intresse för bowlingen. Sävehofs herrar spelar även sin avgörande kvartsfinal i handsbollsslutspelet under kvällen så det kommer vara mycket folk i rörelse i hallen. 

Elitserien damer, lördag 23 april 

11:00 Hammarby IF BF - B-K Eva, StockholmStockholm - Brännkyrka

Tre frågor till Katrin Fahlström i Hammarby: 

Vad tror du om era möjligheter mot B-K Eva? 
– Det blir tufft men vi ska göra så gott vi kan och bollen är rund. 

Hur är B-K Eva som motståndare?
– De är alltid roliga att möta. Ett gott gäng med bra erfarenhet från slutspel. 

Vad blir nyckeln för er?  
– Det gäller att vi kämpar på, täcker rutor och spelar på topp. Vi ser matchen som bra träning inför kvalet och det har varit bra att det varit tätt med matcher i april. Vi spelar på samma profil som senast (Elitserien dam 39). Den kändes trevlig. 

12:30 BK Högland - BK Merci, Nässjö Bowlinghall 

Tre frågor till Ida Andersson i BK Högland.

Hur är läget i laget?
– Det känns bra. Vi har tränat på som vanligt i veckan och har börjat förbereda oss inför slutspelet. Det ska bli kul att avsluta serien på hemmaplan och vi vill göra en bra match. Det vore gott att ha med sig en seger till slutspelet. 

Hur är Merci att möta? 
– Merci är väldigt roliga att möta och de kämpar alltid hårt. Det gäller att vi koncentrerar oss på vårt spel. Vi brukar möta dem i slutet av säsongen och de senaste gångerna har vi vunnit. 

Tror du det blir mycket åskådare till matchen? 
– Det kan nog bli en del åskådare. Team Clan har match innan också så det är alltid kul när vi har våra matcher tätt inpå varandra.

Elitserien herrar lördag 23/4

10:00 Team Clan BK - BK Jösse, Nässjö Bowlinghall 

Tre frågor till Pontus Andersson i Team Clan: 

Hur är läget i laget? 
– Vi har en bra stämning i laget och det är väldigt skönt att vi lyckades knipa en slutspelsplats såpass tidigt. Först har vi matchen mot Pergamon att ta oss an ikväll och sedan väntar Jösse. Vi är sjukt starka hemma och vill avsluta serien på ett bra sätt och nå andraplatsen. Vi har tränat på bra i veckan inför matcherna och även börjat kolla på hur vi ska förbereda oss inför slutspelet. Det kommer bli extra träningspass och ett läger för slutspelstruppen. 

Vad säger du om Jösse? 
– De är ett lag man aldrig kan räkna ut. De har rutinen och brukar prestera som bäst när det gäller som mest. Men de har en svår uppgift framför sig på lördag. 

Vad är det som gör att ni har varit så starka hemma? 
– Vi har hittat ett spel som vi är väldigt bekväma med. Vi tar ett slag i taget och pushar varandra hela tiden. Då kommer det några strikar i rad. 

10:20 Kulladals BS - Ludvika BKMalmö - Baltiska

Vad tror du om matchen mot Ludvika? 
– Vi har goda möjligheter att vinna. Vi har bra flow efter senaste vinsten mot Boden. Det kommer bli fullt ös och vi kommer köra vårt race. 

Ni har det inte i egna händer att säkra kontraktet, hur ser du på det? 
– Det är synd såklart men vi får avvakta och se hur Joker-Boden går på söndag. Vi ska försöka spela avslappnat och vinna så får vi se vad det leder till. 

Är det något speciellt ni har jobbat på det senaste? 
– På träningarna har vi fokuserat på vår spelplan. Vi har även kört lite extraträningar det senaste i Eslövs bowlinghall för att känna på lite andra banor och diskuterat hur vi ska lösa olika profiler.  

11:00 BKF Falkenberg - Bodens BS– Falkenbergs Bowlinghall 

Vad säger du om matchen mot Boden?
– Den ska vi vinna. Vi vill avsluta säsongen med en vinst. Boden har mycket att spela för men jag tror inte vi har förlorat hemma mot Boden på väldigt länge. 

Hur har ni laddat upp inför matchen? 
– Vi har haft en träning som vanligt tillsammans. Vi har lite mer fokus på farmarlaget nu som ska kvala upp till division 1. Vi har tränat extra på lite olika matchsituationer som Round Robin. 

Har ni samma lag som senaste matcherna? 
– Vi har samma lag som tidigare förutom att Theo Stéen fått lov att spela finalen i Äggarullet i Gislaved istället. 

14:30 IS Göta - Ludvika BK – Helsingborgs Bowlinghall

Tre frågor till Karl Wahlgren i IS Göta. 

Vad säger du om matchen mot Ludvika? 
– Vi ligger mitt i ingenstans i tabellen och det är samma för Ludvika. Det är lite svårare att motivera sig men vi ska självklart göra allt för att vinna. Vi vill aldrig avsluta en säsong med en förlust.

Hur har ni laddat upp inför matchen? 
– För en del i laget har det varit lite tävlingar det senaste i Skånetouren. Ett gäng tränade tillsammans i tisdags. Sedan är det lite extra fokus på våra farmarlag och deras säsongsavslutningar. 

Hur är Ludvika som motståndare? 
– De kom in som nykomlingar för några år sedan och har lyckats hålla sig kvar i Elitserien. Annars är det många lag som kommer underifrån som har svårt att klara sig kvar, så de har gjort de bra. Vi har dock ett fint facit mot dem och har vunnit alla matcher mot dem både hemma och borta. 


16:00 BK Kaskad - BK Jösse, Norrköping - Vilbergen

Tre frågor till William Svensson i Kaskad: 

Vad säger du om matchen mot Jösse? 
– Det kan bli en spännande avslutning. Om Team Clan gör sitt jobb mot Jösse så har vi säkrat slutspelsmatchen före vi möter Jösse på eftermiddagen och det skulle såklart vara otroligt skönt. Vi kommer ha koll på deras förmiddagsmatch men samtidigt är vi redo för en avgörande match. Vi har blivit bättre och tryggare på vår hemmaplan efterhand under säsongen. 

Vad blir nyckeln för er i matchen? 
– Det gäller att alla kommer upp i nivå som i senaste matchen mot Göta då alla gjorde en bra insats. Vi har försökt lagt fokus på vår match och ska koncentrera oss på vårt spel. 

Vad skulle det betyda att nå SM-slutspelet? 
– Jättemycket. Det har varit vårt mål i flera år. Vi kom femma 2019 och 2020 låg vi fyra i tabellen i slutet när serien ställdes in på grund av pandemin. Det känns som att det är på tiden för oss att nå slutspel. 

Söndag 24/4 Elitserien herrar 

11:00 BK Joker - Bodens BS – Göteborg - Strike o Co

Tre frågor till Stefan Roos i BK Joker: 

En avgörande match mot Boden väntar, hur känns det? 
– Vi är glada att vi har det i egna händer att kunna undvika kval. Det är väldigt tight i tabellen men vi  har en positiv trend i laget efter våra senaste segrar. Alla matcher är svåra och vi tar inget för givet. 

Vad är det som gjort att ni tagit tre raka segrar?
– Vi har tränat mycket mer det senaste och sedan släppte det när vi bytte profil. Det är inget lag som har spelat på den tidigare (Elitserien 40) och vi har hittat ett bra sätt att ta oss an profilen. Sedan har vi fått en extrem laganda och tror på oss själva. 

Hur har uppladdningen varit i veckan? 
– Vi har tränat på bra och det ser fint ut. För oss känns detta som en slutspelsmatch och vinner vi är vi kvar i Elitserien. Jag tror det kommer komma lite mer folk än vanligt som kollar på matchen också. 

 

Text: Linus Wirén