den 8 april 2022

Inför Elitserien omgång 20

Dags för näst sista omgången i damernas och herrarnas elitserie. Det spelas flera viktiga matcher i både toppen och botten av serierna. Vi har kollat läget med hemmalagen inför matcherna. 

Elitserien damer 

Lördag 9/4 

10:00 Spader Dam - BK Merci – Helsingborgs Bowlinghall

Cajsa Wegner om läget i Spader Dam: 

– Det var några helger sedan vi spelade match. Förra helgen samlades vi dock för lite teambuilding så stämningen är på topp i laget. Merci är alltid ett trevligt lag att möta. Vårt  mål är såklart att vinna serien så vi kommer försöka plocka så många poäng vi kan. Vi vet vad vi ska göra och att vi är ett stabilt lag. Det gäller att vi tar en ruta i taget och täcka våra rutor. 

10:00 B-K Eva - BK Högland Stockholm - Högdalen

Anneli Blomqvist om läget i B-K Eva: 

– Läget är bra. Vi har tränat på som vanligt och hoppas på en fin dag på lördag. Vi har äntligen haft några fler matcher tätt inpå varandra och börjar få in matchkänslan. Det tror jag hjälper oss framåt.

15:00 Hammarby IF BF - BK Högland Stockholm - Brännkyrka

Susanne Olsson om läget i Hammarby:

– Det ska bli kul med match igen och att det blir mer tätt emellan dem. Spelet kändes helt okej senaste helgen. Vi har haft några nya spelare under säsongen som har kommit in mer och mer i det. Det blir svårt att undvika kval men vi tycker det är kul att spela kval. Det blir som ett extra slutspel. För att vinna mot Högland krävs det att vi spelar vår bästa bowling.

Elitserien herrar

Lördag 9/4 

10:00 BKF Falkenberg - Team Alingsås BC – Falkenbergs Bowlinghall 

Johan Helldén om läget i Falkenberg: 

– Läget är bra och stämningen är god. Vi har redan säkrat nytt kontrakt så det känns bra. Det är lite synd bara att vi inte har någon chans på slutspel. I veckan har vi fokuserat på teambuilding. Vi har kört gemensam fys och jag tror det stärker gruppen att köra någon form av träning tillsammans även utanför bowlingbanorna. 

Vi tar med oss vändningen mot Kulladal i senaste matchen och det ger en bra boost. Alingsås har varit grymt bra sedan första matchen i serien och det är imponerande att de lyckats hålla ihop det hela säsongen. Vi har valt att spela på Rome och jag tror inte att vi har spelat på den på hemmaplan tidigare. Jag hoppas att vi gör en bra match och det gäller att vi går in med inställningen att våga vinna.

14:00 BK Jösse - Team Pergamon BC – Arvika Bowlinghall

Markus Jansson om läget i Jösse:

– Vi har lite fler spelare att välja på till helgen och Jonas Dammen och Mattias Melin kommer att vara med. Vi är ganska svårslagna hemma och det känns som att det kan gå hur som helst mot Pergamon. Vi har egentligen allt i egna händer för att nå slutspelet. Det gäller att vi täcker upp lite mer rutor och har jämna bord. 

14:40 BK Kaskad - IS Göta – Vilbergen, Norrköping

Robin Hultsten om läget i Kaskad: 

– Vi i A-truppen har haft en gemensam träning under veckan. Vi har mest tränat på vår  gameplan som vi gör inför varje match. Vi har många som är i bra form och målet är att vinna mot Göta för att närma sig SM-slutspelet. Det kommer inte bli lätt för de är ett riktigt starkt lag men vi ska göra vårt bästa. 

15:00 BK Joker - Team Alingsås BC – Strike o Co, Göteborg 

Stefan Roos om läget i Joker: 

– Det är en stor glädje i laget nu när vi helt plötsligt har en möjlighet att slippa kvalet efter två vinster. Det gäller bara att hålla uppe viljan och fokuset hela vägen. Vi tar med oss den fina lagandan vi hade i Boden där alla jobbade för varandra och det behövs om vi ska ha en chans mot Alingsås. De har verkligen gått som tåget i år och tagit många poäng borta så det blir en riktigt svår nöt att knäcka. På profilen (Elitserien 40 2021) krävs det att hela tiden hitta nya och fler lösningar kring linjer och klot. Det gäller att vi håller ihop det och kämpar för varje poäng då finns det alltid en chans. 

Söndag 10/4 

09:00 Bodens BS - Kulladals BS – Boden Strajk Alley

Emil Holmberg om läget i Boden: 

– Vi har skakat av oss förra helgens förlust och är laddade inför söndagen match. Det är verkligen tight nere i bottenstriden nu så det är viktiga poäng att slåss om. Vi måste höja vår spärrprocent inom laget för att inte ge bort för många billiga poäng. Jag tror att det blir en väldigt jämn match mot Kulladal. I Elitserien finns inga lätta matcher och det är två lag som har väldigt mycket att spela om. Jag är övertygad om att det lag som är hungrigast och gör den stabilaste laginsatsen kommer att vinna och det är vad vi ska försöka göra.

10:00 Team Clan BK - IS Göta – Nässjö Bowlinghall

Kevin Lindblad om läget i Team Clan:
– Läget i laget är bra och vi har alltid roligt tillsammans. Denna veckan har vi fokuserat extra på spärrspelet. Det var inte på topp senaste helgen, speciellt inte i andra matchen mot Jösse så det har blivit några fler träningstimmar på det. 

Matchen mot Göta kommer bli väldigt spännande och rolig att spela. Vi trivs i Nässjö Bowlingcenter. Det gäller att vi är på topp i helgen för att ta två viktiga poäng i slutspelsracet och att vi kan fortsätta vår vinstsvit på hemmaplan. 

10:00 Ludvika BK - Team Pergamon BC – Ludvika Bowlinghall

Fredrik Andersson om läget i Ludvika:
– Vi har tränat på i veckan och hoppas att vi kan ge Pergamon en bättre match än vad vi gjorde mot Team Clan. Pergamon kan ha några spelare borta men de kan ändå skicka in reserver som slår lika högt. Vi måste vara på tårna från start och strika från början till slut, då kan vi rubba dem. Vi har absolut inte gett upp på förhand även om det kan kännas som ett lite hopplöst läge.

 

Skriv en kommentar