den 1 april 2022

Inför Elitserien omgång 19

Elitserien går in på sluttampen för säsongen och det spelas många spännande matcher till helgen. Vi har kollat läget med hemmalagen inför matcherna.

Elitserien damer

Lördag 2/4 

10.00 B-K Eva, Stockholm - Hammarby IF BF – Bowl-O-Rama, Stockholm

Emma Forss om läget i B-K Eva: 

– Vi är alla taggade för en ny matchhelg. Vi har pressade matcher framför oss och de sista fyra matcherna blir helt avgörande om vi går till slutspel, är safe eller får kvala för att stanna kvar i Elitserien. Det var längesedan vi var i en sådan position där allt avgörs i de sista matcherna. Vi behöver få till täckta rutor och inte jaga strikes allt för mycket. Det blir viktigt att hålla nerverna i schack, men med den rutinen vi har så tror jag att vi har goda förutsättningar för att få med oss någon poäng.

På pappret är vi ett starkare lag än Hammarby, men allt kan hända i bowling och Hammarby har mycket erfarenhet. Våra matcher mot Hammarby brukar vara jämna, men vår förhoppning är att vi ska dra det längsta strået och få med oss en vinst även om den är på neutral plan. Att däremot få till en seger mot X-Calibur i söndagens match blir svårare. Dock har vi hemmaplan och vi ska ge dem en match. 

11:00 BK Merci - Team X-Calibur BK Hallsbergs Bowlinghall

Emelie Tiveljung om läget i BK Merci:

– Vi har några spelare borta så vi får klara oss utan reserv på lördag. Det blir troligtvis en tuff match men vi ska göra det så enkelt som möjligt för oss själva för att på så sätt försöka utmana om varje banpoäng. Det kan vara viktiga banpoäng som står på spel. Vi vet att X-Calibur är väldigt duktiga och det är ett tufft motstånd på lördag men det är alltid ett trevligt lag att möta.

 16:20 Hammarby IF BF - Team X-Calibur BK Brännkyrka, Stockholm

Susanne Olsson om läget i Hammarby IF BF: 

– Det ska bli roligt att spela på hemmaplan. Det var längesen senast så det känns som något nytt. Vi tappade lite fart under uppehållet i vintras. Vi ska nog inte ha så mycket att sätta emot X-Calibur men de ska inte få det för lätt. Det beror lite på om de har sitt bästa lag med men de är naturligtvis väldigt bra och har ett ungt lag. De löser problemen snabbare än vad vi gör och har en annan teknik. Det blir en späckad lördag för oss då vi möter B-K Eva först så vi lär vara samspelta till matchen mot X-Calibur. 

Söndag 3/4 

10:00 B-K Eva, Stockholm - Team X-Calibur BK

Se Emma Forss kommentarer längre upp. 

Elitserien herrar

Lördag 2/4

11.00 IS Göta - BKF Falkenberg – Helsingborgs Bowlinghall

IS Götas coach Amanda Andersson om läget i laget: 

– Läget är bra. Det har varit mycket spel under ligauppehållet. Många har spelat kval i olika tävlingar men det har också spelats en del finaler. Så vi har helt klart hållit igång vilket jag tror är viktigt inför sista matcherna. Vi får inte slappna av ännu. Falkenberg vann hemma mot Jösse senast. Det är en bra prestation så det gäller att vi är på hugget. Dock är det våra hemmabanor den här gången och vi vann sist vi möttes så vi hoppas såklart på en repris.

14:00 Bodens BS - BK Joker – Boden Strajk Alley

Ludwig Ingerskog om läget i Bodens BS: 

– Läget är bra och vi är grymt taggade inför helgens match. Speciellt då vi föll på målsnöret mot Ludvika. Det krävs att vi gör en bra match då inga matcher i Elitserien är lätta men vi hoppas att vi ska ha lite fördel med publiken i ryggen samt hemmaplan och ett stort revanschsug. Joker ligger nära oss i tabellen så allt kan hända. 

14:00 Ludvika BK - Team Clan BK – Ludvika Bowlinghall

Fredrik Andersson om läget i Ludvika BK: 

– Läget inför matchen är på topp. För första gången sedan vi gick upp till Elitserien har vi fått slutföra en säsong. Efter senaste segern mot Boden så är vi klara för nästa års elitserie och då kan det inte vara annat än på topp. Team Clan verkar ha bra form och vi vet hur viktigt det är att vara fullt fokuserade mot dem och inte göra några dåliga rutor eller slag. Startar vi matchen bra kan vi få dem lite spända och då kan allt hända. Vi vet att vi kan rubba alla lag i våra bästa stunder. 

15:20 Kulladals BS - BKF Falkenberg – Malmö, Baltiska

Rasmus Gjöderum om läget i Kulladals BS: 

– Känslan i truppen är bra. Vi vet att vi är ett bra lag med eller utan danskar och ett lag som ska tillhöra Elitserien. Vi är under en pressad situation men kommer kämpa stenhårt för att klara oss kvar i Elitserien. Falkenberg är ett bra lag och vi har respekt för dem. Det krävs att vi är noggranna och tror på oss själva så kommer det gå vägen för en vinst

Söndag 3/4 

10:00 BK Jösse - Team Clan BK – Arvika Bowlinghall

Karl-Johan Eliasson om läget i BK Jösse: 

– Det har inte varit på topp det senaste. Vi vann i alla fall mot Boden förra helgen men på bortaplan har det inte gått så bra. Vi har haft ett tufft spelschema med många svåra bortamatcher. Sedan är inte alla spelare tillgängliga varje helg så det är sällan vi kan ställa upp med bästa laget. Team Clan är starka och de spelar mycket i mitten av banan. Det känns som att vi som tränade tillsammans i Arvika i veckan hittade några nya lösningar som vi kan ha nytta av. Det krävs att vi spelar bättre än tidigare för att kunna vinna. 

10:30 Team Alingsås BC - BK Kaskad – Alingsås, Stures Bowling

Joakim West om läget i Team Alingsås BC: 

– Läget är fint. Vi har tränat på bra och många är i god form. För att vi ska vinna krävs det att vi presterar på alla positioner. Vi har spelat in oss på den här profilen hela säsongen så nu vill vi göra en riktigt bra sista hemmamatch. Kaskad är ett starkt lag med bra spets i bland annat William Svensson och Filip Wilhelmsson, så det blir en rolig match. De har utmanat oss i Alingsås tidigare och jag ser ingen anledning till att det inte skulle bli så även till helgen.

15:30 Team Pergamon BC - BK Kaskad Partille Arena - John Scott´s

Niklas Dahlberg om läget i Team Pergamon:

– Läget är bra i laget. Det har varit välbesökta träningar och finjusteringar för att prestera så bra som möjligt på underlaget. Jag tror att det krävs en topprestation för att kunna vinna mot BK Kaskad. Vi har haft flera matcher som varit spelmässigt jämnt men där vi ändå lyckats ta hem segern. Vi har kvar fyra spelare från A-lagstruppen i USA men kommer ställa upp med ett stabilt och slagkraftigt lag.