den 12 mars 2022

Inför Elitserien omgång 18

Tre matcher i herrarnas elitserie i helgen där Kulladals BS är på turné och jagar viktiga poäng i bottenstriden. De ställs mot tre topplag som är i fin form. Vi har kollat läget med hemmalagen inför matcherna. 

Lördag 12/3

14:00 BK Kaskad - Kulladals BS – Vilbergen, Norrköping - 

Robin Hultsten om läget i Kaskad:

– Vi har tränat på som vanligt i veckan och har bra självförtroende i laget sedan segern mot Ludvika i förra helgen. Vi är fokuserade på att vinna matchen. Om vi gör det så ser det bra ut för oss att komma till SM-slutspelet. Även om Kulladal är i botten av tabellen så ska man inte underskatta dem. De har mycket att spela för och kommer nog att ha ett bra lag med sig så det går inte att ställa ut skorna. 

Söndag 13/3

10:00 Team Pergamon BC - Kulladals BS – Partille Arena, John Scott´s

Niklas Dahlberg om läget i Team Pergamon: 

– Det blir en spännande utmaning. Vi fick stryk av dem på bortaplan så jag hoppas att alla är taggade. Kulladal är som två olika lag beroende på om de har sina danska spelare med sig eller inte. Jag tror att de har sitt bästa lag med sig för de har tre viktiga matcher i helgen. Vi har en bred trupp trots att vi har ett gäng som är iväg och gör det bra på PBA-touren. Det gäller att vi fortsätter hålla vår höga strikenivå som vi haft den senaste tiden.

14:30 Team Alingsås BC - Kulladals BS – Stures Bowling, Alingsås 

Joakim West om läget i Team Alingsås BC: 

– Vi är taggade som vanligt och går för serieseger. Vi har en härlig stämning i laget och trivs tillsammans. Om vi vinner är vi hundra procent klara för slutspel. Vi försöker dock att släppa tabellen och göra det så bra som möjligt, annars är det lätt att det knyter sig. Jag tror att det kan bli bra med folk till matchen på söndag och gott tryck i hallen.

 

Text: Linus Wirén