den 25 februari 2022

Inför Elitserien omgång 16

Elitseriehelgen rivstartar med en fredagsmatch mellan Team Pergamon och IS Göta. En späckad kväll väntar i Partille med bowling, handboll, afterwork och liveband. Under lördagen samlas alla lag i damernas elitserie i Jönköping och RC Bowl för sammandrag. Vi har kollat läget med hemmalagen inför helgens matcher. 

Elitserien herrar

Fredag 25/2 

25/02 20:30 Team Pergamon BC - IS Göta – Partille Arena, John Scott´s

Martin Larsen om läget i Pergamon: 

– Vi har en positiv trend i laget och tog två sköna segrar förra helgen. Det är flera som har tränat på lite extra i veckan och vi har jobbat främst på grunderna i spelet. Det är fler lag än vanligt som kämpar om slutspelsplatserna denna säsong och Göta har varit uppe och nosat på de platserna. Det blir ett nytt upplägg med fredagsmatch och helkväll i John Scott´s och Partille Arena. Det lär bli riktigt bra tryck och stämning. 

Lördag 26/2 

10:20 BK Kaskad - BKF Falkenberg – Norrköping - Vilbergen

Filip Wilhelmsson om läget i Kaskad: 

– Läget är bra. Vi har klättrat upp som tvåa i tabellen och det är kul att vi så ligger högt upp. Vi har tränat på stabilt och lyckats spela bra hela säsongen hittills. Vi har respekt för alla lag och oavsett vilka vi möter gäller det att ha fullt fokus och genomföra vår plan. 

11:00 Team Pergamon BC - Bodens BS – Partille Arena - John Scott´s

Se kommentar ovan i texten från Martin Larsen. 

11:00 Team Alingsås BC- IS Göta – Stures Bowling, Alingsås

James Blomgren om läget i Team Alingsås: 

– Det känns bra och vi har två sköna bortasegrar i ryggen från förra helgen. Till helgens matcher har vi tio spelare att välja på och det är en fördel ifall någon skulle bli skadad. Vi känner oss ganska trygga med profilen på hemmaplan och har koll på strikeslagen. 

15:40 Team Clan BK - BKF Falkenberg – Nässjö Bowlinghall

Alfred Berggren om läget i Team Clan: 

– Vi har två viktiga matcher i helgen. Det är många lag som slåss om de fyra slutspelsplatserna. Det känns bra att det är hemmaplan i helgen. Vi har haft det lite tufft i bortaspelet och förlorat några jämna matcher. Det gäller att vi håller ihop som lag hela vägen i matcherna och inte tappar nivån när det blir tight läge. Så antingen får vi väl avgöra tidigt eller handlar det om att vara som bäst i de avgörande lägena. 

Söndag 27/2 

10:20 Kulladals BS - BK Joker – Malmö Baltiska

Rasmus Gjöderum om läget i Kulladal: 

– Det är en väldigt viktig match för oss men matchen är även lika betydelsefull för Joker. Det är främst dem vi konkurrerar med i botten av tabellen just nu. Vi är väl förberedda och alla i truppen vet vad det handlar om. Senaste hemmamatchen mot Alingsås blev det bra publiktryck och jag tror att många kommer till Baltiska och stöttar oss på söndag också. Publikstödet blir som en extra spelare för oss. 

11:00 Team Alingsås BC - Bodens BS - Stures Bowling, Alingsås

Se kommentar ovan i texten från James Blomgren. 

12:00 Team Clan BK - BK Kaskad – Nässjö Bowlinghall

Se kommentar ovan i texten från Alfred Berggren. 

16:00 IS Göta - BK Joker – Helsingborgs Bowlinghall

IS Götas coach Amanda Andersson om läget i laget: 

– Vi har tre matcher i helgen och det gäller att vi kan ladda om på ett bra sätt efter varje match. Jag tror att det kommer gå bra då vi har många i laget som spelar på Europatouren och som är vana att spela mycket. Vi har haft två gemensamma pass i veckan plus att många har tränat mycket på egen hand. Helgen blir en värdemätare men vi tar en match i taget. 

Elitserien damer 

Lördag 26/2 

10:00 BK Merci-Team X-Calibur BK – Jönköping, RC Bowl Arena

Emelie Tiveljung om läget i Merci: 

– Vi har positiv energi efter förra helgens seger mot B-K Eva. Vi har nästan samma lag som senast. Det blir lite extra med sammandraget i Jönköping. Det är trevligt när flera lag är samlade i samma hall och det blir många matcher hela dagen. 

10:00 Spader Dam-BK Högland Jönköping, RC Bowl Arena

 Anna Andersson om läget i Spader Dam: 

– Vi tränade på banprofilen i segern förra veckan mot Hammarby. Det känns som att vi har bra koll på den, sedan blir det alltid lite annorlunda i en annan hall. Hemma i Helsingborg vann vi klart mot Högland men det var en jämnare match på deras hemmaplan där vi precis lyckades vinna. Vi ska göra vårt yttersta för att ta hem segern på lördag. 

 13:00 BK Högland - Hammarby IF BF – Jönköping, RC Bowl Arena

Ida Andersson om läget i Högland: 

– Vi har jobbat på bra på träningarna och har gått igenom profilen. Vi har inte spelat match på 1,5 månad så det är alltid svårt att säga vart vi står. Det ska bli jättekul att spela igen och vi är laddade. Målet framöver är att vi ska ta oss till slutspel och väl där kan allt hända. 

13:00 B-K Eva, Stockholm - BK Merci – Jönköping,  RC Bowl Arena

Anneli Blomqvist om läget i B-K Eva: 

– Det blir flera matcher för oss i helgen. Det känns lite ovant eftersom att det var så få under hösten. Vi hade en bra träning i tisdags och vi skulle behöva ta några vinster i helgen. Det är lite kluriga banor i Jönköping så det gäller att vi tänker till hur vi ska spela och att vi pratar igenom taktiken i laget inför. 

16:00 Team X-Calibur BK - Hammarby IF BFJönköping - RC Bowl Arena

Alida Molander om läget i Team X-Calibur: 

– Det känns skönt att matcherna är mer tätt just nu. Det ska bli kul med sammandrag och att alla lag spelar på ett och samma ställe. Vi vann mot Hammarby hemma förra helgen. Det blir lite annat på neutral plan men jag tror på vinst för oss och vi är taggade. 

16:00 B-K Eva, Stockholm - Spader Dam – Jönköping, RC Bowl Arena

Kommentarer från lagen ovan i texten. 

Söndag 27/2

09.00 BK Högland - B-K Eva, Stockholm – Nässjö Bowlinghall

Kommentarer från lagen ovan i texten. 

 

Text: Linus Wirén