den 18 februari 2022

Inför Elitserien omgång 15

Efter några veckors uppehåll är Elitserien tillbaka med flera spännande matcher i helgen. Vi har kollat läget med hemmalagen inför matcherna.

Elitserien damer

Lördag 19/2 

12.20 Spader Dam - Hammarby IF BF – Helsingborgs Bowlinghall

Tre frågor till Sandra Andersson i Spader Dam. 

Hur känns det inför helgens match? 
– Det känns som en evighet sedan vi spelade en seriematch så vi ser verkligen fram emot det. Jag har även haft ett litet break i bowlingen efter VM, för att samla energi, så det känns lite extra nervöst för egen del. 

Vad blir nyckeln till att vinna på lördag? 
– Det gäller att hantera banprofilen, ha en jämn nivå och få till spärrspelet. Vårt lag är sig likt som det brukar så det känns bra. 

Vad är ert mål med vårsäsongen? 
– Det är att ta seriesegern och sedan hoppas vi få spela slutspel som vi inte kunnat göra på ett par år när det varit inställt. 

Sön 20/02

10:00 BK Merci - B-K Eva, Stockholm – Hallsbergs Bowlinghall

Tre frågor till Emelie Tiveljung i BK Merci. 

Hur ser ni på helgens match? 
– Vi är taggade på att spela och har nästan ett helt ordinarie lag. Det blir vår sista match i Hallsberg innan vi flyttar tillbaka till Örebro och Strike & Co:s nya hall. 

Vad krävs för att vinna mot B-K Eva? 
– B-K Eva är alltid stabila men det gäller att vi gör det så enkelt som möjligt och har ett spel som är spärrbart. Vi har jobbat på spärrspelet det senaste och tycker att profilen passar oss bra. 

Ni ligger sist i serien nu, vad ska ni göra för att vända trenden? 
– Jag tycker ändå att vi har gjort det bra i stora delar av matcherna och ändå gett de flesta lagen en match. Men vi har inte lyckats knyta ihop säcken. Vi behöver lita mer på oss själva och jobba på självförtroendet. Vi vet att vi kan vinna. 

11:00 Team X-Calibur BK - Hammarby IF BF - Partille Arena - John Scott´s

Tre frågor till Joline Persson Planefors i Team X-Calibur.

Hur är läget inför söndagens match?
– Läget är bra. Det ska bli kul med match igen, det var längesen vi spelade. Vi har en god lagkänsla och alla är taggade på att spela. 

Hur har träningarna varit det senaste? 
– Vi har tränat på bra även om det varit lite tuffare att få till träningarna denna veckan när många tider varit uppbokade på grund av sportlov. Men vi har spelat in oss på profilen (Elitserien WB Rome 41 2019), det gäller att vi utnyttjar den på ett bra sätt på söndag och spelar extra på höger sida. 

Vad är målet med vårsäsongen? 
– Vi har spelat bra hittills så slutspel ska inte vara några problem att nå. Vi längtar tills det är dags för slutspel och då gäller det att vara i bra form och förvalta spelet. 

Elitserien herrar 

Lördag 19/2

10.00 IS Göta - Team Alingsås BC – Helsingborgs Bowlinghall

Tre frågor till Karl Wahlgren i IS Göta. 

Hur ska det bli att möta serieledarna Alingsås? 
– Det blir väldigt tufft och är en måstematch för oss. Men spelar vi som i förra hemmamatchen mot Jösse så har vi goda chanser att vinna. Vi har en plan och det gäller att vi fokuserar på vårt egna spel och det vi kan påverka. 

Hur har träningarna varit i veckan? 
– Vi har tränat tisdag och torsdag plus att en del har kört på egen hand. Det är lite individuellt beroende på spelare vad man har tränat på i det tekniska. Sedan har det även handlat om att spela in sig på banan och jobba tillsammans. 

Tredjeplats nu, tror du att ni kan hålla er kvar bland topp 4? 
– Målet är att nå topp fyra men det är många matcher kvar och flera tuffa lag att möta. Vi får ta en match i taget så får vi se hur långt det räcker. 

13:00 Bodens BS - Team Clan BK – Boden Strajk Alley

Tre frågor till Ludwig Ingerskog i Bodens BS. 

Hur ser du på lördagens match? 
– Vi brukar ha det svårt mot Team Clan och det är en av de tuffaste matcherna på säsongen. Men man ska aldrig säga aldrig. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av vår hemmaplan och ge dem en match. 

Vad gör Team Clan så bra? 
– De är väldigt sammansvetsade. De brukar ha en plan inför matchen som de följer till punkt och pricka och får banorna att bli mer som de vill. 

Hur har uppladdningen varit för er? 
– Vi har tränat på och taggat igång alla som ska lira. Laget är sig likt som det brukar. Vi har kört en del på profilen (Tokyo 42) och ska göra upp en plan som vi ska följa så gott det går. 

13:00 BKF Falkenberg - Team Pergamon BC – Falkenbergs Bowlinghall

Tre frågor till Dennis Johansson i BKF Falkenberg.

Hur känns det inför matchen med Pergamon? 
– Det känns som en rätt öppen historia. De har inte gått som tåget den här säsongen och känner säkert lite press. Vi har mött dem många gånger och har koll på dem. Sedan tar vi även lite coachinghjälp av Martin Larsen från Pergamon. Det blir en spännande brödrakamp mellan Magnus och Martin Larsen på lördag. 

Vilken banprofil blir det på lördag? 
– Vi har gått tillbaka till Elitserien 44. Den är svårare och vi tror att den passar bra att ha mot Pergamon. De har rätt många vänsterhänta spelare och den profilen brukar vara tuffare för vänsterhänta. 

Vad är målet med vårsäsongen? 
– I år det att nå en stabil placering. Vi har ändrat om lite i föreningen och har en långsiktig målsättning att nå slutspel inom några år. Det blir nog sista rycket för vår äldre generation och samtidigt får vi in lite folk underifrån. 

15:00 BK Jösse - BK Kaskad – Arvika Bowlinghall

Tre frågor till Markus Jansson i BK Jösse.

Hur är läget i laget? 
– Det känns bra. Alla är friska efter en del sjukdomar det senaste. 

Hur har träningarna varit det senaste? 
– Vi har flera spelare utifrån men är fem från laget som tränar ihop. Vi har kört 2 pass i veckan plus lite extra individuellt. Det har känts som bra pass. Vi har 11 spelare i laget att välja på till helgens match. 

Ni ligger tvåa i en haltande tabell just nu, vad tror du om fortsättningen? 
– Efter förlusterna i Skåne för några veckor sedan mot Kulladal och Göta så blir varje match ännu viktigare. Vi har goda chanser att fortsätta hålla oss i toppen av tabellen. 

15:40 Kulladals BS - Team Alingsås BC – Malmö - Baltiska

Tre frågor till Rasmus Gjöderum i Kulladals BS. 

Hur ser du på matchen mot Alingsås? 
– Det är en riktigt viktig match. Alingsås är jätteduktiga så det krävs fokus och noggrannhet av oss. Vi vet om att vi har slagit dem tidigare. 

Hur har uppladdningen varit inför matchen? 
– Det har varit bra träningar och vi har förberett oss inför match. Vi har ett starkt lag och alla våra danskar är med. 

Tror du det blir mycket publik i hallen? 
– Det hoppas jag verkligen. Vårt ena farmarlag har match före oss så jag hoppas att de stannar kvar och kollar. Det vore kul om de även dyker upp fler malmöiter. Det kan bli bra tryck och det betyder mycket att visa att Malmö har ett elitserielag. 

söndag 20/02 

10.00 Ludvika BK - BK Kaskad – Ludvika Bowlinghall

Tre frågor till Fredrik Andersson i Ludvika. 

Hur har ni laddat upp inför söndagens match? 
– Vi har pratat mycket om de sista rutorna 8, 9 och 10 på träningarna. De första två säsongerna har vi förlorat runt 15 matcher på grund av de rutorna. Det har varit lite nervositet som gjort det. Vi har försökt jobba med det på träningarna och lagt extra fokus när vi kört matchspel. Vi försöker göra de passen så snarlika en seriematch som möjligt. 

Vad säger du om motståndet? 
– Kaskad är ett väldigt starkt lag. Men vi har absolut chans imorgon. Vi slog bland annat Alingsås hemma i slutet av november. När vi har vunnit mot dem så känns det som att vi kan besegra alla lag på hemmaplan. 

Vad är målet med vårsäsongen? 
– Det är att hålla sig ovanför strecket. Om vi tar 4-6 poäng till så känns det helt klart att vi klarar oss kvar utan att behöva kvala. 

10:30 BK Joker - Team Pergamon BC – Göteborg - Strike o Co

Tre frågor till Stefan Roos i BK Joker. 

Är det extra prestige att möta Pergamon?
– Ja så har det alltid varit. Innan var Joker storlaget i Göteborg och nu är det Pergamon. Det blir en jättetuff match för oss men vi ska tampas så gott det går. 

Vad ska ni göra för att vända trenden och klättra i tabellen? 
– Vi har haft lite krissnack i laget och ska försöka vända på det. Det är ändå ganska tight i botten så vi har goda chanser för oss. 

Har ni gjort någon annan förändring? 
– Vi har bytt profil till Elitserien 40. Vi ville göra något annorlunda. Det är en extremt svår profil som ingen har använt tidigare och spelet lär bli grisigt. Det är svårt att ta sig till fickan och spärrspelet blir väldigt avgörande.

 

Text: Linus Wirén