den 28 januari 2022

Inför Elitserien omgång 14

Team Clan gör sig redo för sina första matcher efter uppehållet. För Nässjölaget väntar lördagsmatch hemma mot Kulladal och sedan en tisdagsmatch borta mot serieledarna Team Alingsås. Stormötet i damernas elitserie mellan Spader Dam och Team X-Calibur är framflyttat. Hos herrarna är också flera matcher uppskjutna.

Elitserien herrar

Lördag 29/1

14.00 Team Clan BK - Kulladals BS – Nässjö Bowlinghall

Tre frågor till Pontus Andersson i Team Clan. 

Hur känns det inför matchen? 
– Det ska bli väldigt kul att spela match igen. Det blir vår första match efter uppehållet så vi ser fram emot att spela. 

Hur har träningarna varit i veckan? 
– Vi har tränat på bra och är taggade. Vi har ett par spelare som är i karantän men annars är det mesta sig likt som före juluppehållet.

Vad säger du om Kulladal? 
– Om de har fullt lag är dem väldigt bra. Det visade dem bland annat i sin senaste match. De är säkert sugna på att knäppa oss på poäng. Sedan spelar vi även mot Alingsås på tisdag så vi har två tuffa matcher framför oss. 

Tisdag 1/2 

19.00 Team Alingsås BC - Team Clan BK Alingsås - Stures Bowling

Tre frågor till James Blomgren i Team Alingsås. 

Hur är läget hos er? 
– Det är lite svårbedömt. Flera har varit sjuka i covid de senaste veckorna. Nu är de flesta friska men vi har inte kunnat träna mycket tillsammans och inte fått någon bra uppladdning. 

Tror du att ni trots en tuff uppladdning kan hålla uppe nivån som serieledare framöver? 
– Det är väl som sagt förutsättningarna det senaste som gör det tuffare men vi ska göra det bästa möjliga av säsongen. Det gäller att hålla modet uppe och det är flera lag som verkar sitta i samma båt. Det ska bli riktigt kul att serien drar igång igen. 

Vad tror du om motståndarna Team Clan? 
– De är laget som slog svenskt rekord på 8-manna i oktober. Om vi ska få två poäng med oss så krävs det en toppinsats av oss. Det kommer vara två supertaggade lag som går ut på tisdag. Vi strikar mycket på vår profil så Team Clan får ta med strikeskorna om de ska ha chans. 

 

Text: Linus Wirén