den 14 januari 2022

Inför Elitserien omgång 12

Elitserien drar igång igen på lördag efter juluppehållet. Det bjuds bland annat på ett spännande Skånederby mellan Kulladal och Göta i herrarnas serie. Vi har kollat läget med respektive hemmalag inför helgens matcher. 

Elitserien dam

Lördag 15/1 12.00 BK Högland-BK Merci – Linköping Sporthallen

Tre frågor till Ida Andersson i BK Högland.

Hur har uppladdningen varit inför mötet med Merci?
– Vi har tränat på banprofilen som är i Linköping under veckans pass. Det har varit väldigt annorlunda men ändå känts bra. Uppehållet har varit långt och vi har inte spelat match sedan i november. Det är lite ovisst var vi står men det ska bli väldigt kul med match igen.

Har ni någon ny spelare i laget efter uppehållet?
– Frida Sethsson gör comeback för oss. Hon har inte spelat med oss på ett par år. Hon är i vanliga fall med i Vimmerby men klubbarna har ett samarbetsavtal.

Vad är er målsättning framöver?
– Det är att göra det så bra som möjligt under vårsäsongen och sedan satsa fullt på slutspelet.

Elitserien herrar

Lördag 15/1 10.20 Kulladals BS - IS Göta – Malmö Baltiska

Tre frågor till Rasmus Gjöderum i Kulladals BS.

Hur är känslan inför Skånederbyt?
– Den är bra. Det är alltid lite extra prestige i ett Skånederby och vi ska göra vårt allra bästa. Men med vårt tabelläge är vi riktigt taggade på alla matcher och vi vill klättra i tabellen.

Vad ska ni göra för att avancera i tabellen?
– Vi bytte till en längre banprofil inför matchen mot Pergamon före uppehållet. Den passade våra spelare väldigt bra och vi tog en riktigt fin seger. Det spelet hoppas vi kunna fortsätta få till framöver.

Hur har förberedelserna varit inför helgens match?
– Vi har tränat på bra under juluppehållet och haft några mindre samlingar. Vi har några borta på grund av sjukdom och inga danskar kommer till spel. Men känslan är att vi är på gång. Bengt och Mattias Pettersson som är far och son, gör sin första match tillsammans på lördag, det känns extra kul.

Lördag 12.30 BK Jösse-Ludvika BK – Arvika Bowlinghall

Tre frågor till Raymond Jansson i BK Jösse.

Hur är läget i Jösse inför lördagens match?
– Vi har utnyttjat uppehållet på ett bra sätt. Flera spelare har varit iväg och spelat mindre tävlingar på lättare profiler, vilket har varit nyttigt. Markus Jansson är iväg nu och spelar Ballmaster så det blir ett avbräck till helgens match.

Ni ligger på andraplats, vad har varit nyckeln till placeringen?
– Vi kollar inte så mycket på tabellen just nu. Det viktiga är att gå till slutspel. Vi hade lite manfall till en början av säsongen men efter några matcher fick vi in två fina tillskott i Pelle Jansson och Loke Molander. De förstärkningarna var som en skänk från ovan och de har spelat väldigt bra.

Vad tror du om matchen mot Ludvika?
– Ludvika känns som ett helt nytt lag den här säsongen och de har gjort det väldigt bra. Men vi har fyra jämna bord och är jobbiga att möta. Vi spelar på den svåraste banprofilen i serien tillsammans med Falkenberg (Elitserien 44 2021) och vi är inkörda på den.

Söndag 16/1 12.00 BK Falkenberg-BK Joker – Falkenbergs Bowlinghall

Tre frågor till Dennis Johansson i BK Falkenberg.

Hur är känslan inför matchen mot BK Joker?
– Riktigt kul att det drar igång igen nu. Det är lite ovisst med pandemin men jag hoppas verkligen att vi kan slutföra serien. Vi får ses som favoriter till helgen på hemmaplan och Joker är ett lag som vi ska vara före i tabellen.

Vad säger du om er säsong hittills?
– Det började trögt men sedan har det gått bättre. Vi tränade på bra och krönte det med att spela 10-10 med mersmak borta mot Pergamon före uppehållet.

Vad säger du om er banprofil?
– Vi har bytt banprofil från 44 till 42 (Elitserien WB Tokyo 42 2019). Det är fler i laget som är bekväma med den profilen och det blir lite mer säkerhet i spelet, så det känns bra.

 

Skribent: Linus Wirén