den 26 november 2021

Inför Elitserien – Omgång 10

Lördag 10:00, Stockholm, Högdalen – Damernas Elitserie: B-K Eva – Spader Dam
Säsongens första repris av förra slutspelets SM-final. I Nyköping 2019 vann skånskorna sitt 15e SM-guld och B-K Eva fick ett silver. Den här säsongen har stockholmarna inlett med bara två segrar på sina fem första matcher och ligger näst sist på fyra poäng. De regerande mästarinnorna är tvåa efter fem segrar på sex matcher.

Lördag 10:00, Ludvika – Herrarnas Elitserie: Ludvika BK – Team Alingsås BC
Förra helgen drog Jerringpris-nominerade James Blomgren in 1018, och tidigare juniorlandslagsspelaren Robin Skans slog 300, i Alingsås hemmaseger (14 - 6) mot Ludvika. Den här helgen möts lagen igen, i Dalarna, där Ludvika har besegrat Joker, Falkenberg och Kulladal.        

Lördag 12:00, Partille – Damernas Elitserie: Team X-Calibur – BK Merci
Tre spelare från hemmalaget X-Calibur blev i veckan uttagna till damernas EM som avgörs i Danmark i februari. Joline Persson Planefors, Josefin Hermansson och Victoria Johansson. Hos Merci tog Emelie Tiveljung 5 medaljer på JEM 2014 i Odense och Janina Lindberg ett brons på JEM 2011 i München.

Lördag 13:00, Nässjö – Herrarnas Elitserie: Team Clan – BK Joker
13 - 7 skrevs Clans segersiffror till i Göteborg när lagen möttes förra lördagen. Nu när smålänningarna dessutom har hemmaplansfördel i sin borg, där de för en månad sedan satte inofficiellt svenskt rekord, vad ska Joker göra för att rubba Team Clan.

Lördag 13:00, Boden – Herrarnas Elitserie: Bodens BS – BKF Falkenberg
Efter en dålig start på säsongen har BKF Falkenberg vunnit fyra av de fem senaste matcherna, och senast besegrade de Team Clan på hemmaplan. Nu gör de den långa resan till Norrbotten för att möta Boden som tog en meriterande seger mot BK Jösse senast med 11 – 9.

Lördag 15:30, Stockholm, Brännkyrka – Damernas Elitserie: Hammarby IF BF – Spader Dam
Mesta mästarinnorna från Helsingborg har dubbel borta i Stockholm den här helgen. Efter förmiddagen i Högdalen tar Spader sig till Brännkyrka för att möta ”Bajen”. Sist lagen möttes, i oktober: vann Spader på neutral plan i Jönköping med 13 - 6 efter att det tvåhänta nyförvärvet Nora Johansson dragit in 893 för skånskorna.

Lördag 16:40, Arvika – Herrarnas Elitserie: BK Jösse – Team Alingsås BC
Toppmatch i Elitserien. Serieledande Team Alingsås mot serietrean BK Jösse i de värmländska skogarna. Jösse brukar betraktas som ett av ligans bästa lag på långolja, och på lördag lägger de, som brukligt, Elitserien 44 på banorna i Arvika. Alingsås har hittills under säsongen bara tappat en poäng, på det längsta valbara underlaget: Elitserien 44.

Söndag 11:00, Norrköping – Herrarnas Elitserie: BK Kaskad – BK Joker
När Kaskad, som på en femteplats jagar slutspelsstrecket, mötte BK Joker, som håller till i de nedre delarna av tabellen, senast vann östgötarna med 13 – 7. Då tog William Svensson och Marcus Bernhard fyra banpoäng på Strike & Co i Göteborg. Den här möts de på Vilbergen i Norrköping med 42 fot Tokyo på banorna.