den 18 april 2022

Imponerande seger av Martin Paulsson i Seniortouren

I helgen i Ängelholm avgjordes sjunde och sista deltävlingen i Svenska Seniortouren. Tävlingen i Ängelholm bjöd på mängder av höga resultat, från kval till slutlig final. Martin Paulsson Kulladal, som inte hade något handikapp, tog hem segern efter en behövlig trippel i slutrutan nio käglor före Höglands Maria Fridell.

Redan i kvalspelet skulle det visa sig att det skulle bli många fina resultat. Allra bäst i kvalet var Lars Bergman från Djurgården som slog 1554 på sina sex serier. Lars Bergman var också bäst ren slagning där det blev 1458. I tvåmanna tävlingen gick segern till Magnus Ahlberg Full House tillsammans med Per Fernberg BK Amiki, paret hade 3029 som resultat.

Finalspelet avgjordes på Annandag Påsk och redan i de båda inledande finalstegen blev det strålande spel. Finalsteg 1 vanns av Joakim Stål Ludvika BK med 1306. Det andra finalsteget vanns av Martin Paulsson med storfina 1298 ren slagning på fem serier. Även de kommande karusellerna hade flera riktigt höga resultat. Martin Paulsson vann sin karusell på 751. I den andra karusellen var Maria Fridell Högland imponerande. Maria vann karusellen och slog 780 rent vilket gav 828 på de tre serierna. De två sista finalplatserna togs av Mattias Tiveljung BK Kåess och Brian Folkesson BK Taifun.

Finalen skulle också bli en tillställning i publikens smak. Martin Paulsson startade finalserien med sex raka strike och hade ett grepp om finalen. I nionde spelrutan kom dock en genomskärare och plötsligen var Maria Fridell i förarsätet. Maria satte dock upp en genomskärare även hon och därmed hade Martin Paulsson en ny chans till seger. Martin har spelat många stora finaler och den rutinen var det nog som gav honom segern med en trippel i slutrutan.

Det är inte ofta vi ser damer med i de slutliga finalerna i Seniortouren, därför var det riktigt roligt att Höglands Maria Fridell slog till och hade flera strålande slagningar och en utebliven spärr i sista spelrutan från en slutlig seger. Hatten av för Maria Fridell. Tredjepriset tog Brian Folkesson Taifun och fjärdepriset gick till Mattias Tiveljung BK Kåess.

Nu är säsongens sju deltävlingar spelade och det återstår nu bara storfinalen som spelas i Vårby den 1 maj.

Skribent: Thord Lagercrantz

Skriv en kommentar