den 1 december 2019

Idel hemmavinster i herr- och dameliten

Det blev bara hemmavinster i de tre elitseriematcherna under söndagen. Precis som under lördagen var det höga slagningar framförallt bland herrarna. William Svensson och Mikael Larsson över 1000-strecket.

Kaskad tampas om att ta en av slutspelsplatserna och matchen på söndagen mot BKF Falkenberg var viktig i den striden. Kaskad är starka på hemmaplan och tog snabbt en klar ledning i matchen. Efter tre serier stod det 12-3, men i slutserien minskade BKF Falkenberg på avståndet och slutsiffrorna blev 13-7. Individuellt slog vår Europamästare William Svensson 1004. Efter honom i Kaskad slog Mikael Liljekvist 943 och Robin Hultsten 940. Bäst i BKF Falkenberg var Mikael Larsson med 1000 prick. Johan Helldén slog 896. Segern gör att Kaskad avancerar förbi BKF Falkenberg i serien.

Ett annat lag som siktar på slutspel är Arvikalaget Jösse. Göteborgarna i BK Joker, som har återkommit i elitserien, hade inget att sätta emot utan Jösse kunde vinna med klara 17-3. Segern gör att Jösse nu har avancerat till en andra plats i serie. Eric Sjöberg bäst i Jösse med 995, spelkamraten Marcus Jansson hade 894 och dessa båda gick igenom matchen utan att tappa någon poäng.

I kampen om slutspelsplatserna i dameliten var mötet mellan Nässjölaget Högland och B-K Eva mycket intressant. Smålandstjerna gav aldrig tjejerna från Stockholm någon chans utan kunde vinna med klara 17-3. Individuellt slog Mailin Johansson 830 och Ida Andersson 828. I B-K Eva slog Caroline Lagerlöf 819. Högland ligger nu tvåa efter suveränerna Spader Dam. Men Högland har två matcher mer spelade än närmaste konkurrenten Team X-Calibur.

Skriv en kommentar