den 20 september 2020

Hemmavinster i Mellanallsvenskans fortsatta premiär

I Birkahallen öppnade hemmalaget Matteus-Pojkarna BK starkt i mötet mot AIK och tog hem 4-1 i banpoäng i första serien. Andra serien tappade hemmalaget spelet ganska rejält medan AIK ökade marginellt och därmed kunde kvittera till 5-5 efter halva matchen. Tredje serien vaknade Matteus-Pojkarna till igen och dundrade in matchens högsta omgångssiffror på 1737. Samtidigt sjönk siffrorna hos AIK så hemmalaget tog ledningen via 4-1 till 9-6 inför sista och avgörande serien. Sista serien blev något jämnare men Matteus-Pojkarna var hemmastarka och AIK fick bara med sig ett bord. Hemmaseger till Matteus-Pojkarna BK med 13-7.
Matchbäst blev Matteus-Pojkarnas Victor forss på 917 poäng, endast en poäng mer än Sebastian Cronholm som blev lagbäst hos AIK.
Full pott i banpoäng tog lagkonstallationen Dennis Andersson/Victor Forss i Matteus-Pojkarna.

I Sollentuna öppnade BK Ax med en 5-0 ledning över gästande Norrköpingslaget BK Örnen. Hemmalaget höll sedan greppet om matchen och hade via 3-2 i andra och 4-1 i tredje redan avgjort matchen efter tre serier. Det stod 12-3 inför sista serien som även den gick till BK Ax med 3-2 och en övertygande seger med 15-5 till BK Ax som i våras när serien bröts låg på 2:a plats i tabellen.
Matchbäst blev Andreas Holm i BK Ax på 910 poäng följt av Robert Myrén på 895 poäng. Lagbäst i BK Örnen blev Stefan Falkhäll på 886 poäng.
Två lagkonstallationer i BK Ax tog full pott i banpoäng, det var Robert Myrén/Andreas Holm samt Elias Sjögren/Kim Nyman.

Elitsatsande Stureby BK som innan säsongen bröts våras låg i topp i tabellen visade sig vara riktigt hemmastarka i Högdalens Bowlingpalats när de i premiärmatchen tog emot Motalalaget Team Baltzar BC. Ledningen med 4-1 följdes upp med 5-0 i andra serien. Tredje serien la båda lagen in en högre växel men hemmalaget knep samtliga banpoäng och avgjorde därmed matchen med 14-1 inför sista serien. Team Baltar avslutade med sin bästa omgång men tog bara en banpoäng efter att Jonas Allard strajkat ut fr o m ruta 3. Stureby som gjorde en riktigt bra premiärmatch fick ihop 6828 kägelpoäng och vann matchen med 18-2. Max Ornered som var reserv i Stureby var helt klart nöjd med resultatet och behövde aldrig kliva in
- Det såg bra ut, många var spelsugna efter avbruten säsong och speluppehållet. Vi hade nyförvärvet Alex med som gjorde premiär i a-laget och skötte sig bra, meddelade Max efter matchen.
Även Team Baltzar höjde sig jämfört med förra säsongens premiär och hade två av sina duktiga ungdomar med i laget.
Matchbäst blev Sturebys Dennis Eklund på 917 poäng följt av Per Jansson på 909 poäng. Lagbäst i Team Baltzar blev Jonas Allard på 906 poäng.
Två lagkonstallationer i Stureby tog full pott i banpoäng a-lagsdebuterande Alex Joki som spelade med Dennis Eklund samt Anders Öhman/Tommy Wendel.

BK Örnen fick fylla på med lite energi och åka vidare mot Gävle för att spela sin andra match mot Gävle KK. Hemmalaget vann första serien med 4-1. Andra serien ökade Örnen lite med Gävle tappade. Båda lagen fick med sig två bord men hemmalaget knep totalen med 30 poängs marginal. Gävle fortsatte att tappa lite i varje serie men kunde ändå i tredje serien få med sig 4-1 i banpoäng och därmed avgöra matchen. Sista serien gick till Örnen som avslutade starkast med och kunde putsa till resultatet lite med 4-1 i banpoäng. Hemmavinst till Gävle KK med 12-8 blev slutresultatet.
Matchbäst blev Daniel Pierrou i Gävle KK på 932 poäng som även lyckades ta 4 banpoäng med sina medspelare, Mikael Jansson (3 ser) och Thomas Lindblad (1 ser).
Lagbäst i Örnen blev även denna match Stefan Falkhäll på 768 poäng.

Söndagens sista match spelades i Nyköping mellan hemmalaget BK Brio och Team Baltzar BC. Brio öppnade starkt med matchens högsta omgångssiffror 1733 poäng och 4-1 i banpoäng. Även andra serien gick till hemmalaget med 4-1 vilket gav ett övertag med 8-2 efter halva matchen. Team Baltzar som spelade dagens andra match tände till i tredje serien och lyckades genom att vinna dem med 3-2 hålla lite liv i matchen. Det stod 10-5 inför sista och avgörande serien hemmalaget hade redan säkrat oavgjort men tänkte inte nöja sig med det utan drog till med dagens andra 17-runda. Motalalaget kämpade på riktigt bra och gjorde även de en bra avslutning men det blev hemmalaget som plockade flest banpoäng. Slutresultatet blev 13-7 till Brio och Linus Endahl sammanfattar matchen;
- Det var skönt att få starta säsongen med en seger. Vi öppnade upp med två fina serier och får en bekväm ledning med 8-2. Sen är det tight i tredje serien med vi lyckas i slutrutorna få med oss två banpoäng.
Matchbäst blev Brios Sebastian Eriksson på 922 poäng följt av Robert Billnert på 913 poäng.
Lagbäst i Team Baltzar blev även denna match Jonas Allard som återigen gjorde en stark slutspurt och fick ihop 875 poäng.

Text: Karin Wiklund, karin.wiklund@swebowl.se 
Foto: Markus Joki

Skriv en kommentar