den 20 november 2021

Hemmalagens helg och två trehundringar

Det blev onekligen hemmalagen som triumferade denna helg i Sydallsvenskan, då inte ett enda bortalag lyckades ge sina motståndare på tafsen. Det fanns däremot två personer till som stod för vinster, men mer på det personliga planet, då dessa slog varsin perfekt serie.

Sydallsvenskan denna helg inleddes i Höganäs där hemmalaget Höganäs BC tog emot de västgötska gästerna BK Kåess, vilka skulle komma att få ett minst sagt hårt mottagande då hemmalaget slog till med en full pott i den inledande serien. Efter tre spelade serier hade de dessutom norpat hela tolv poäng och därmed säkrat en vinst, medan gästerna endast krafsat ihop tre poäng. Slutligen landade resultatet på 16-4 och högst slagning i det vinnande laget tillika matchen stod Arnar Jonsson för med 948 poäng, följd av lagkamraten Gudlaugur Valgeirsson på 894. I bortalaget var det Mattias Tiveljung som stod för bästa slagning med 842 poäng.


Samtidigt i Nässjö hälsade skånelaget BK Femtionian på Team Clan BK F1 där även de skulle få det tufft att stå emot hemmalaget. Likt den parallella matchen i Skåne var även denna avgjord efter tre serier och landade slutligen på sjutton poäng mot tre. Clans Kevin Stenegärd var sannerligen på topp denna lördag och inte nog med att han blev matchbäst med 986 poäng, han slog dessutom en 300-serie i samma veva som matchen avgjordes. Lagkamraten William Berggren stod näst på tur i poänglistan med 912 poäng och i Femtionian var det Casper Gunnersson som innehade högst slagning med 842 poäng.

En av de, vid första anblick, mer jämna matcherna denna lördag var den mellan BK Cahoot och BK Virveln i Kalmar bowlinghall. Trots hur slutresultatet såg ut slutade denna match, likte de två föregående, med vinst efter redan tre serier. Först i den slutgiltiga serien, när matchen redan var avgjord, vaknade det gästande laget till och i slutänden blev resultatet 12-8. Även att matchen slutade med förlust för Virveln innehade de högre kägelpoäng samt var det deras Mathias Ulfheim som med 883 poäng blev matchbäst, och han följdes dessutom av Jörgen Alexandersson på 808. Högsta slagning i det vinnande laget innehade Jonas Gustafsson med 800 poäng.


Även i Ängelholm skulle BK Kåess få det kämpigt när de ställdes mot BK Full House. Matchen både inleddes och avslutades med full pott för hemmalaget, och efter att ha säkrat vinst redan i tredje serien vann de slutligen med 17-3. Britten Richard Teece, vars bror Raymond också befann sig i laguppställningen, hade en lyckad matchdag och spelade in 955 poäng följd av lagkamraten John Mattsson på 882. Kåess Jan Lundgren var det som blev lagbäst hos gästerna och landade på 776 poäng.


Dagens mest jämna match skulle bli den i Värnamo mellan Forsheda BK och BK Femtionian, som tidigare hade det betydligt mer besvärligt i Nässjö. Efter tre spelade serier var matchen fortfarande öppen och trots att det stod 9-6 till hemmalaget fanns det som nämnt fortfarande en chans för besökarna att göra en vändning. Detta hände däremot inte utan efter tre poäng mot två i den avgörande serien vann slutligen Forsheda med 12-8. Hemmalagets Simon Norrman slog 920 poäng och blev därmed bäst i hallen, och hans lagkamrat Jimmy Andersson var näst på tur med 895 poäng. I Femtionian var det André Ekberg som stod för högst slagning med 882, men även värt att belysa i det gästande laget var att deras Casper Olsson slog till med en perfekt serie vilket skulle bli den andra i dagens Sydallsvenska.


BK Virveln besökte senare under eftermiddagen Olofströms BS, vilket inte skulle bli mycket roligare än deras första match för dagen. Som så många andra matcher under lördagens spelschema landade även denna på en vinst efter tre serier och 15-5 blev det slutgiltiga resultatet. Högst slagning i matchen stod Olofströms Jörgen Larsson för med 902 poäng, följd av Anders Andersson på 871. Robert Stålcrona blev lagbäst i Virveln med sin slagning på 839 poäng.


Text: Amanda Steén 
amanda.steen@swebowl.se 

Skriv en kommentar