den 2 februari 2020

Högland redo att försvara sin titel

Damerna i BK Högland tog SM-guldet i 3-manna förra året. Nässjö-tjejerna har nu bra läge att upprepa prestationen från ifjol. Högland kommer att stå som etta på stegen när finalen spelas i Boden.
- Vårt mål är att vinna igen, säger Ida Andersson.

När matchspelet startade på söndagen gick det inte så bra för Höglands-tjejerna. Man började med 20 poäng (10 poäng för en vinst i serien och 10 extra poäng för totalen). Efter det blev det tre raka fullpoängare och 20 poäng i slutserien, vilket gjorde att Högland fick ihop 140 poäng och kommer att stå som etta inför stegfinalen i Boden. Högland spelade med samma lag som förra året, Ida Andersson, Lisa Linell och Sabina Asplund. Judith Friman var inte med i Uppsala men kommer att spela i Boden.

Efter en något trögre start för Högland så kom man igång ordentligt:
- Precis som under kvalet på lördagen hade vi problem på nyoljat, men det gällde att vara lugn och vänta på "att banan skulle komma till oss", menade Ida Andersson.
-  Vår styrka är att vi spelar mycket starkt som lag och att ingen faller ur ramen, fortsätter Ida.

Högland kommer att få möta antingen B-K Eva eller Hallandia i en direkt final om SM-guldet. Även B-K Eva som ställde upp med, Anneli Blomqvist, Caroline Lagerlöf, Erika Svensson och Lena Sulkanen, startade lite tungt men tre raka fullpoängare gjorde att laget var med i toppen. B-K Eva och Hallandia slutade på samma poäng och kommer att mötas i den första stegfinalmatchen. Hallandia som vann SM 2017 hade samma lag som då. Camilla Andersson, Sandra Granfeldt och Yvonne Martinsson, laget kompletterades i år med Agneta Granfeldt. Hallandia spelade stabilt och var med i toppen hela tiden och fixade en stegfinalplats.

Det lag som var närmast de tre lagen i toppen var X.Calibur som var fem poäng ifrån att gå till stegfinalen. SM-veckan som visas på SVT spelas i år i Boden och precis som tidigare hoppas vi på bra reklam för bowlingsporten.

Skriv en kommentar