den 15 februari 2020

Höganäs tog enda bortasegern i Sydallsvenskan

Höganäs blev omgångens enda bortavinnare i Sydallsvenskan när man efter underläge kunde ta två viktiga poäng i mötet med IFK Borås.

Höganäs var på lördagen i Sjuhäradsbygden för bortamatcher och först var det möte mot Kinna BK. Hemmalaget tog direkt kommandot i matchen och kunde sedan hela tiden utöka försprånget och vann med 14-6. I Kinna slog Christer Josefsson 922. Därefter var IFK Borås motståndare till Höganäs. Här var det IFK Borås tog ledningen med 4-1. Höganäs knapra in och inför slutserien var Boråsarnas ledning nere i 8-7. Höganäs tog slutserien med 4-1 och matchen med 11-9 vilket gör att man nu är tvåa i Sydallsvenskan efter ledande Full House. Individuellt var Kevin Lindbladh 930 och Arnar Jonsson 880 bäst i Höganäs i IFK Borås slog Mattias Lindström 880.

Förutom Höganäs bortavinster blev det idel segrar för hemmalagen. Clans farmarlag tog emot Virveln och efter att hemmlaget vunnit första serien med 5-0 blev det en jämn match. Clan ledde inför slutserien med 8-7, och vann med 11-9. Men Virveln var verkligen nära både en eller två poäng. Göteborgslaget förlorade i sista serien ett spelbord med två pinnar och ett annat med sju. Virveln hade också en totalslagning som var hela 174 poäng bättre än Clan F. Individuellt hade Hanerik Johansson 900 i Clan och Kevin Karlsson 885 för Virveln. När Virveln sedan fortsatte till Värnamo och möte med Forsheda blev det också jämnt till en början. Efter två serier stod det 5-5 men då ryckte Forsheda undan till seger med 14-6. Roberth Carlsson i Forsheda hade 872 och i Virveln slog Kevin Karlsson 870.

I Kalmar tog hemmalaget Cahoot emot Pergamons farmarlag, ett av topplagen i Sydallsvenskan. Matchen var helt jämn efter två serier då det stod 5-5. Då klämde Cahoot till med 5-0 och när man tog slutserien med 3-2 så vann Kalmarlaget med 13-7. Segern gör att Cahoot nu lämnar nedflyttningsplatsen, men det är väldigt jämnt mellan 5-7 lag i kampen om att slippa nedflyttning eller kval för att vara kvar i Sydallsvenskan. Individuellt hade Jonas Gustavsson i Cahoot

Skriv en kommentar