den 19 november 2021

Här kan du se världsmästare till helgen

Ta chansen att se världens bästa bowlare. Alla Elitseriematcher som spelas i helgen innehåller minst en svensk VM-spelare och de flesta innehåller svenska Världsmästare.

Lördag 10:00 – Partille – Damernas Elitserie: Team X-Calibur – BK Högland
Världsmästaren Joline Persson Planefors och Alida Molander har så här långt spelat 16 serier med sitt Team X-Calibur den här säsongen, och ingen av dem har ännu förlorat en enda banpoäng! Faktum är att Partille-laget har ytterligare två spelare som inte förlorat en serie ännu: Jessica Ståhl (3 serier), Sofia Myllymäki (8 serier). Till helgen möter de BK Högland där Malin Johansson är bäst på att ta banpoäng: 79% på 24 serier.

Lördag 10:00 – Helsingborg – Herrarnas Elitserie: IS Göta – BK Kaskad
Världsmästare William Svensson kommer tillsammans med sina lagkamrater i Kaskad till Skåne i helgen. Norrköpingslaget inleder lördagen i ”Sundets pärla” mot Göta med den tjeckiske VM-spelaren Jan Macek, som har startat säsongen väldigt bra och ligger på tredje plats, bara en poäng från serieledningen.

Lördag 12:30 – Partille – Herrarnas Elitserie: Team Pergamon – Ludvika BK
Världsmästaren Jesper Svensson och hans regerande svenska mästare Team Pergamon har minst antal spelade matcher i herrarnas högsta serie. När de flesta lagen har spelat 7 matcher har de bara spelat 5. På lördag tar de emot Ludvika BK, överraskningarna från Dalarna som efter 6 matcher befinner sig på en slutspelsplats, två platser ovanför Pergamon i tabellen.

Lördag 13:00 – Boden – Herrarnas Elitserie: Bodens BS – BK Jösse
BK Jösses VM-medaljör Markus Jansson är den som har samlat ihop flest rankingpoäng i Elitserien så här långt under säsongen. 253 rankingpoäng är fler än både t.ex. James Blomgren och Jesper Svensson. På lördag åker han tillsammans med kompisgänget från Arvika norrut till Norrbotten för att möta Boden som ännu bara samlat på sig två poäng, mot det andra bottenlaget Kulladal.

Lördag 15:40 – Göteborg – Herrarnas Elitserie: BK Joker – Team Clan
I dubbeln på VM vann Team Clan-spelaren Pontus Andersson, tillsammans med Jesper Svensson, en roll-off mot Norge, med BK Jokers Tore Torgersen, för att gå vidare från gruppspelet till kvartsfinal. Nu möts spelarna igen, den här gången i matchen mellan BK Joker, som ligger precis nia i tabellen, och Team Clan som ligger femma, precis under slutspelsstrecket.

Lördag 15:40 – Malmö, Baltiska – Herrarnas Elitserie: Kulladals BS – BK Kaskad
Världsmästare Williams Svensson och BK Kaskads andra match i Skåne den här helgen är i Baltiska bowlinghallen mot Kulladals BS. Malmö-laget är enda laget utan poäng så här långt. Dessutom är skåningarna stjärna Martin Paulsson på Senior-VM i Dubai just nu. Kaskad har 6 poäng på 6 matcher och exakt 0 i diff, ett imponerande jämnt resultat.

Söndag 10:30 – Alingsås – Herrarnas Elitserie: Team Alingsås – Ludvika BK
VM-kungen och världsmästaren i singel James Blomgren är serieledare tillsammans med Team Alingsås. Västgötarna har imponerat storligen hittills under säsongen och möter på söndag ett annat lag som imponerat: Ludvika BK. Dalmasarna har vunnit tre av sina senaste fyra matcher och ligger just nu fyra i tabellen, tre poäng efter Alingsås.

 

Text:
Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se