den 11 december 2021

Grattis Filip Wilhelmsson, BK Kaskad

Det blev en stark inledning där vi tidigt kunde skönja en topptrio då tre spelare hade efter tre serier strajkat ihop över 700 poäng i ren slagning. Dessa var världsmästaren James Blomgren från Team Alingsås BC på 707 poäng, Rasmus Edvall IS Göta på 703 poäng och Filip Wilhelmsson BK Kaskad på 701 poäng.  När första stegfinalen var avklarad var samtliga dessa tre med men James hade halkat ner från första plats till 4:e plats. Filip hade klättrat till 1:a plats och Rasmus kvar på andra. Ny på tredje plats var hemmaspelaren Anton Ahlgren från Team Clan BK.

Utöver dessa var även hemmaspelaren Peter Hellström Team Clan BK, Marcus Pettersson Bålsta BC, Adam Andersson Team Pergamon BC och Mikael Roos Team Alingsås BC vidare till Finalsteg 2.

Fyra serier in på Finalsteg 2 var det återigen samma topptrio efter att James gjort en grym start i matchspelet. Trion bestod av James på 2386 poäng, Rasmus 2370 poäng och Filip 2340 poäng.

Även om Peter, Adam och Anton gjorde en bra spurt i 4:e serien skiljde det fortfarande 52-92 poäng upp till topptrion och Finalsteg 3.

Det blev efter 13 spelade serier den topptrion som höll i sig mycket tack vare jämnt och stabilt spel genom hela dagen.

Finalsteg 3 - Filip Wilhelmsson, BK Kaskad och Rasmus Edwall, IS Göta

Blev en väldigt jämn inledning  där spelarna följdes åt med näst intill exakt samma resultat. Båda fick en dubbel i mitten och sedan tomruta i ruta 6 följt av spärr och strike på båda. Rasmus fick ett övertag och tog hem första serien efter att ha strajkat ut till 214 poäng mot Filips 191 poäng.
Andra serien öppnade Rasmus med en tomruta och släppte in Filip i matchen. Den chansen tog Filip vara på och öppnade med spärr och satte sedan en strajkföljd medan Rasmus hade problem att få med sig käglorna och fick spärra för poängen. Sista rutan stod kägla 10 envist kvar för Rasmus och när han dessutom inte tog den var det klart. Kägla 10 stod kvar även för Filip som spärrade och avslutade med en strajk. Andra serien slutade 237 till Filip mot Rasmus 180. Totalt 428 poäng för Filip som gick vidare. Rasmus fick totalt ihop 394 poäng.

Finalsteg 4 - James Blomgren, Team Alingsås BC och Filip Wilhelmsson, BK Kaskad

Det blev Filip och James som skulle göra upp om priset på 100.000 kr.
James inleder med en strike men får sedan en tomruta. Filip öppnar återigen med spärr och strajkföljd och sätter därmed lite press på världsmästaren. Det är nästan så att det går att känna stämningen genom skärmen i den täta finalen där vinnaren tar allt och tvåan får inget. Första serien vinner Filip med 245 poäng mot James 196 poäng.
Andra serien börjar James med ett hål men tur nog för honom var slaget på fel bana och går om, andra försöket på rätt bana ger en strajk. James följer upp med strajkar och har efter halva serien tagit igen 20 poäng av Filips försprång.  Visade sig dock att 49 poäng blev för mycket att komma ikapp. Andra serien vann James med 246 poäng mot Filips 227 poäng. Men totalt blev Filip vinnaren på 472 poäng mot James 442 poäng och fick ta emot blommor och checken på 100.000 kr.

- Det har varit en riktigt bra lördag för mig och för Kaskad, säger en skakig och glad vinnare efter prisutdelningen. På frågan om vad som gjorde Filip till segrare idag svarar han

- Jag kanske stod lite mer till höger än vad övriga gjorde, annars försökte jag mest gå in i mig själv och göra det enkelt.

Nu väntar bankett för samtliga deltagare så även för segraren som får vänta med att fira SM-guld och silver i 3-manna med klubbkamraterna.
- Jag blir kvar här på banketten och sedan kanske jag svimmar då jag sov dåligt inatt. Nerver tänker vi då och frågade men får veta att det var mygg som höll dagens segrare vaken inatt. Låter inte som något typiskt en decembernatt i Sverige men sömnbristen till trots blev det en riktigt bra lördag!

Underbart var att se hur James inför Filips bonusslag drog igång hela hallen att klappa! Så agerar en världsmästare väl värd ett Jerringpris!

Topptrio
Topptrion under hela dagen Filip Wilhelmsson, James Blomgren och Rasmus Edwall

Text: Karin Wikund karin.wiklund@swebowl.se
Foto: Hans Fridell

Skriv en kommentar