den 18 oktober 2020

Dubbla segrar för Team Alingsås

I herrarnas Elitserie vann på söndagen topplaget Team Alingsås komfortabelt mot Ludvika BK och även mot BK Glam efter en heroisk vändning i den sista serien. Team Clan vann på hemmaplan mot Kulladals BS men fick kämpa mot ett starkt kämpande malmölag. 

Team Alingsås fortsatte sin helgturné på söndagen med ett bortamöte mot Ludvika BK. Hemmalaget verkade inte ha vaknat alls i de två första serierna samtidigt som gästerna inledde med en riktig strajkkavalkad. Alingsås noterade hela 1809 och 1815 i den två första serierna och drog ifrån till klara 9-1 efter halva matchen.

Det hjälpte inte att Ludvika vaknade till i den tredje serien som laget vann med 3-2. Det var för sent då gästerna redan avgjort matchen med ledning 11-4. Tillslut kunde Alingsås vinna matchen med betryggande 13-7. Gästerna hade tre spelare över 900 med Richard Dahllöf i topp, 927. I Ludvika var Mikael Smedberg bäst med 893.

 

Alingsås åkte sedan söderut mot Hallsberg för en sen eftermiddagsmatch mot hemmalaget BK Glam. Det blev en mycket jämn första halva av matchen. Glam vann första serien med 3-2, Alingsås kontrade med att vinna den andra jämna serien med 3-2 vilket gav 5-5. I den tredje serien ryckte Glam med 4-1 och hade då skaffat sig ett fint läge för att ta sin första seger för säsongen men trots ledning med 9-6 räckte det inte.

Gästerna lyckades nämligen krama fram sina allra sista krafter samtidigt som hemmalagets spelare började darra. Resultatet, Alingsås vann den sista serien med 5-0, och lyckades vända och vinna med 11-9 efter utmärkta 1793 mot hemmalagets 1518 i slutrundan. 

James Blomgren, 916, bäst i segrande Alingsås som måste vara mycket nöjda med fem poäng av sex möjliga under helgens tre bortamatcher. Adam Hultgren, 914, toppade i hemmalaget Glam som får ta nya tag för att vinna sina första poäng denna säsong. 

 

På hemmabanorna i Nässjö fick Team Clan BK kämpa in i det sista för att besegra Kulladals BS. Hemmalaget hamnade i underläge efter halva matchen men vände till seger med knappa 11-9. Kulladal inledde klart bäst och fick ifrån till 6-4 efter två spelade serier, men sen var det som att orken tog slut för gästerna som även spelade mot Kaskad på lördagen.

Från 1700-rundor i snitt de två första serierna avslutade Kulladal med låga 1500-serier vilket hemmalaget snabbt utnyttjade. Clan vände via 4-1 och 3-2 till seger med knappa 11-9. Clan vann två bord klart i slutserien medan Kulladals bordspoäng vanns med knappa marginaler och hemmasegern var aldrig riktigt hotad mot slutet.

Stora matchvinnare för Clan var bordsparet Peter Hellström och Anton Ahlgren som var de enda i matchen över 900 med 916 respektive 913 och vann även alla fyra bordspoäng. I Kulladal, som hade med sig flera danska toppspelare denna helg, toppade dansken Mathias Grønne Ankerdal med 891.

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

Skriv en kommentar