den 19 februari 2022

Gävle inkasserade första segern i årets Mellanallsvenska

Gävle, som tog emot Team Mariestad, lyckades att ta både sin första seger och sina första poäng i årets Mellanallsvenska. Och inte nog med det, dagens högsta slagning gick också att hitta i matchen!

Gävle, som fortfarande har många färre matcher spelade, lyckades under lördagen äntligen ta sin första seger i årets serie. Segern kom mot Team Mariestad som åkt hela vägen från Västergötland. Det blev en match som var mycket jämn i tre serier. Hemmalaget vann första serien med 3-2. Mariestad kvitterade i andra med 3-2 och Gävle vann sedan igen med 3-2 och ledde med 8-7 inför sista. Då klev hemmalaget fram ordentligt, slog sin högsta serie för dagen och vann med 4-1 till slutresultatet 12-8.
En som var på ordentligt spelhumör den här dagen var Daniel Pierrou i hemmalaget Gävle, som slog dagens högsta slagning i hela serien med mycket fina 1049. Martin Forsell lyckades bäst i Mariestad med sina 827.

Både AIK och Sundbyberg ligger topp 4 i Mellanallsvenskan, så det var upplagt för fight på lördagen och det var AIK som startade matchen absolut bäst med med två omgångar i rad runt 1800 och 3-2 respektive 4-1 i poäng. I tredje serien började dock Sundbyberg öka takten något och reducerade till 9-6 genom vinst med 3-2. I sista serien gjorde Sumpan allt de kunde för att åtminstone kvittera, men en som definitivt ville annorlunda var AIK's Anton Gehlin som klämde in en perfekt serie, 300, vilket hjälpte AIK till ett av de två banpoäng som behövdes för seger. Elliot Crosby och Ian Robinson lyckades ta det andra banpoänget med ynka 8 poäng och därmed var matchen avgjord, 11-9 i hemmalagets favör. 
Anton Gehlin gjorde inte bara 300, utan sprängde även 1000-vallen med sina 1033 och bäst i matchen. Felix Cederlund bäst i Sunbyberg med 941

Ett annat Stockholmslag som ångar på uppe i toppen är Stureby, som åkte till Nyköping för match mot Brio. Hemmalaget Brio, som slåss i andra änden av serien, stod upp bra mot serieledande Stureby, men trots det så vann Stureby samtliga de tre första serierna med 3-2. 9-6 inför sista med andra ord. Då satte bortalaget spiken i kistan ordentligt, slog matchens högsta serie, samtidigt som Brio tappade lite, och vann med 4-1 till slutresultatet 13-7
Bäst i matchen var Sturebys Patrik Nilsson med 902 medan Sebastian Eriksson i Brio fick ihop 882

Det enda laget som hade dubbel bortamatch under lördagen var Nobel, som inledde sin dag med med match i Gamleby. En match som var svängig både resultatmässigt och poängmässigt. Hemmalaget Gamleby inledde bäst och vann första serien med 4-1. I andra serien försvann spelet helt och hållet, 200 poängs sämre slagning, samtidigt som Nobel ökade sin slagning med lika mycket och 5-0 i väskan för bortalaget. 6-4 till Nobel efter två. Då blev det helt plötsigt tvärtom igen i tredje serien. Gamleby ökade sin slagning med nästan 300 pinnar igen och nu var det deras tur att vinna med 5-0. 9-6 till hemmalaget inför sista serien. Det var dock lite som att vad som helst kunde hända inför sista serien, och det var inte långt borta. Gamleby lyckades dock skrapa ihop de två poäng som behövdes och vann matchen med 11-9.
Johan Igelström i gästande Nobel var bäst i matchen med 891 medan Joackim Andersson var bäst i Gamleby med 826

Nobel åkte sedan vidare till Vimmerby för att försöka ta revansch för förlusten mot Gamleby. De planerna satte dock Vimmerby stopp för ganska omgående. Hemmalaget vann de båda första serierna med klara 4-1 och hade därmed 8-2 efter halva matchen Då hjälpte det föga att Nobel vann de två sista serierna med 3-2 och 3-2. Seger till Vimmerby med 12-8 således.
Daniel Stefansson i Vimmerby bäst i matchen med 889. Christian Liljestrand slog högst i Nobel med sina 876.

Den andra av dagens två bortasegrar kom i Värmlandsderbyt mellan Bågen och Tegnér. Detta trots att hemmalaget Bågen inledde starkast och vann första serien med 3-2. Efter det var det dock Tegnér för hela slanten. Tre raka 4-1 segrar till slutresultatet 14-6 och dagens största seger i Mellanallsvenskan. 
Bågens Joackim Biehl bäst i matchen med 924 medan Peter Johannesson blev bäst i Tegnér med 872

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar