den 5 mars 2022

Fullt sammandrag i Mellanallsvenskan

På lördagen spelades det fullt  sammandrag i fyra olika hallar i Mellanallsvenskan. Vimmerby, Säffle, Mariestad och Köping var det som stod som värdar den här gången

I Vimmerby var Vimmerby, Sundbyberg, Gamleby och Ax som samlades och det var Ax som blev den stora vinnaren för dagen. Det var dock Vimmerby och Sundbyberg som inledde dagen i en match som Vimmerby länge såg ut att vinna komfortabelt efter att ha vunnit de tre första serierna med 3-2, 3-2 och 4-1. 10-5 med en serie kvar alltså. Då vaknade Sumpan rejält i sista serien och lyckades sånär kvittera matchen genom att smälla in över 1800. Morgan Holmström och Isac Wall lyckades dock hålla emot på sitt banpar och vann med ynka 3 käglor för att säkra den poäng Vimmerby behövde för seger. Sumpan vann sista serien med 4-1 men förlorade matchen med 11-9. 
Robin Norberg i Sundbyberg var bäst i matchen med 971 medan Morgan Holmström i Vimmerby fick ihop 907

I nästa match fick Sundbyberg möta Gamleby, och Sundbyberg tog verkligen med sig sitt momentum från sista serien i matchen innan. Gamleby gavs aldrig någon chans dån Sunbyberg hade avgjort matchen redan efter tre serier efter 5-0, 4-1 och 4-1. Matchen slutade till sist 16-4 till Sumpan där de fick ihop fina 7054 som totalresultat.
Bäst i den här matchen var Anders Norrvik i Sundbyberg med 974. Jacob Carlsson och Felix Bergman delade på att vara bäst i Gamleby med 904.

Gamleby fick sedan chansen att ta revansch mot BK Ax, men återigen var motståndet lite för starkt och för andra matchen i rad var matchen avgjord redan efter tre serier, då Ax lyckades vinna tredje serien med hela 5-0 och hade därmed 11-4 inför sista. Då hjälpte det föga att Gamleby putsade siffrorna och vann med 4-0 i sista till slutresultatet11-8 i Ax favör.
Ax's Tobias Karlsson bäst i matchen med 975 och Gottfrid Wilensjö bäst i Gamleby med 873

Ax fullbordade sen ett perfekt sammandrag för deras del genom att slå tillbaka Vimmerby i sista matchen för dagen. Vimmerby inledde dock starkast och vann första serien med 3-2. Efter det var det Ax för hela slanten. 4-1, 4-1 och 5-0 slutade de tre sista serierna till slutresultatet 15-5 till Ax.
Elias Sjögren i Ax hittade in ordentligt och ledde sitt lag med finfina 1046. Isac Wall i Vimmerby fick ihop 905

Ax åkte därmed hem från sammandraget med maximala 4 poäng, Sundbyberg och Vimmerby fick med sig 2 poäng vardera medan Gamleby fick åka hem tomhänta

I Säffle var det hemmalaget Tegnér, Örnen, Bågen och Baltzar som samlades. Dagen inleddes med match mellan Tegnér och Örnen, där båda lagen spelade lite trevande i början och efter två serier stod det 5-5. Då vaknade Tegnér ordentligt, samtidigt som Örnen inte riktigt hängde med alls. Tegnér plockade resten av de möjliga poängen i matchen och vann med 15-5 till slut.
Öyvind Harang i Tegnér klämde in 988 medan Tomas Ehrling i Örnen fick ihop 835

Örnen fick sedan stanna kvar på banorna medan Tegnér bytte plats med Bågen. Nu var Örnen sugna på revansch och inledde matchen absolut starkast. 3-2 och 4-1 i favör för norrköpingslaget i de två första seriern. Bågen vann tredje serien med 3-2, men det hjälpte bara tillfälligt då Örnen satte spiken i kistan ordentligt i sista serien genom att vinna med 5-0 till slutresultatet 14-6.
Robin Pettersson i Örnen bäst i matchen med 883. Kenneth Johansson bäst i Bågen med 868.

Sen var det dags för Baltzar att kliva in i handligen mot Bågen, och det gjordes med en rejäl smocka direkt i första serien. Baltzar vann med 5-0 och fick en perfekt start på matchen. Bågen kom dock tillbaka i andra serien och kvitterade sånär. Det fattades 11 pinnar på ett banpar, men det blev ändå 4-1. Resten av matchen var det dock Baltzar som dominerade. Både tredje och fjärde serien slutade med 4-1 till Baltzar och de vann matchen med 14-6.
Bäst i matchen var Patrik Westerlund i Baltzar med sina 955. Sander Kastås-Lindstad bäst i Bågen med 928

I sista matchen i Säffle så var det återigen dags för Tegnér när de spelade mot Baltzar. Båda lagen hade varsin seger sen innan och det blev en jämn och svängig match. Tegnér var lite rostiga efter att ha väntat på läktaren sen förmiddagen och det utnyttjade Baltzar genom att vinna första serien med 4-1. I andra serien lyckades Tegnér börja knappa in och vann med 3-2 innan hemmalaget vaknade ordentligt och vann båda de sista serierna med 4-1 till slutresultatet 12-8.
Ambjörn Lindqvist i Baltzar var bäst i matchen med 894 medan Daniel Nordström Green var bäst i Tegnér med 884.

Hemmalaget Tegnér utnyttjade därmed den fördel det givs med att vara hemmalag i ett sammandrag genom att ta full pott. Baltzar och Örnen fick med sig 2 poäng hem medan Bågen hade en mindre lyckad lördag och fick ej med sig några poäng.

I Mariestad var det Mariestad, AIK, Nobel och Matteus-Pojkarna som spelade mot varandra. Första matchen spelades mellan Mariestad och AIK i en match som laget från Stockholm inledde allra bäst mot ett hemmalag som inte hängde med i rivstarten. 5-0 till AIK i första serien. Efter första serien tappade dock AIK en hel del fart och Mariestad inledde sin upphämtning. 3-2 i andra serien och 4-1 tredje serien och Mariestad var nästan ikapp och det var sånär att Mariestad vände på matchen helt och hållet då man vann 3 banpoäng i sista serien. Men tack vare att Sebastian Cronholm och Kevin Melin i AIK gjorde hela 501 så lyckades de inte bara vinna sin banpoäng, utan AIK tog också totalen med ynka 9 pinnar. 10-10 blev det till slut.
AIK's Sebastian Cronholm överlägset bäst i matchen med 954. Per Bergqvist bäst i Mariestad med 868

Mariestad fick sedan vila i några timmar medan AIK tog emot Nobel i andra matchen för dagen. Återigen var det AIK som startade absolut starkast och vann första serien med 4-1. Den här gången vägrade de dock släppa taget och följde upp första serien med att vinna både andra och tredje serien med 3-2. 10-5 inför sista serien till AIK och då spelade det ingen roll att Nobel vann sista serien med 3-2. Slutresultat 12-8 till AIK.
Elliot Crosby i AIK lyckades hitta något som ingen annan hittade och var närapå 300 poäng bättre än näste spelare i matchen med sina finfina 1028. Lars Lindbäck bäst i Mariestad med 862.

Nästa match mellan Nobel och Matteus-Pojkarna blev ytterligare en mycket jämn historia. Matteus-Pojkarna som spelade sin första match för dagen inledde starkast och vann med 4-1. Detta följdes sedan upp med 3-2 och ett stakt grepp om matchen efter två serier. Då kom Nobel igång ordentligt i tredje serien och knappade in genom att vinna med 4-1. När Nobel sedan vann även den sista serien, den här gången med 3-2, så blev det till slut oavgjort, 10-10 mellan de båda lagen.
Patrik Hillborg i Matteus-Pojkarna bäst i matchen med 863. Alfred Odbert i Nobel fick ihop 850

I sista matchen för dagen möttes Mariestad och Matteus-Pojkarna. Matteus-Pojkarna inledde bäst och vann första serien med 3-2, men då var det som att Mariestad bestämde att nog fick vara nog och klämde in två serier i rad runt 1800-strecket och vann båda serierna med 5-0- Därmed var matchen avgjord då hemmalaget hade 12-3. Mariestad avrundade sedan med 3-2 i sista serien till slutresultatet 15-5
Juhani Ojala i Mariestad bäst i matchen med 938 medan Niklas Gustafsson var bäst i Matteus-Pojkarna med 843.

Både AIK och Mariestad fick med sig 3 poäng hem medan Nobel och Matteus-Pojkarna tog med sig var sin poäng.

I sista sammandraget i Köping var det förutom hemmalaget IKW/Köping även Stureby, Gävle och Brio som samlades. Dagen inleddes med en mycket välspelad match mellan Köping och Stureby, där hemmalaget något oväntat var det starkare laget! Köping vann första serien med hela 4-1 och befäste sin ledning i andra serien när man vann med 3-2. Stureby gjorde sedan ett tappert försök att vända på matchen och vann tredje serien med 4-1 i sin tur. Då slog Köping matchens högsta slagning i sista serien och vann med 4-1 och totalt med 12-8. Båda lagen fick ihop över 7000 poäng, Köping 7124 och Stureby 7022, så det strikades friskt i matchen.
Bäst i matchen var Alex Joki i Stureby med 976. Viktor Danielsson i IKW/Köping fick ihop 957.

När Gävle sedan klev på banorna för att möta Stureby fick de sota för Sturebys förlust i matchen innan. Det var dock Gävle som inledde starkast när man vann med 3-2 i första serien. Det var dock de enda 3 poängen som Stureby lät gävleborna ta i matchen, då Stureby vann resterande tre serier med 5-0 till slutresultatet 17-3. 
Tommy Wendel bäst i Stureby och matchen med 944. Jan Selin bäst i Gävle med 849

Gävle stannade sedan kvar på banorna för att möta Brio. Ett Brio som inledde matchen bäst då Gävle inte hängde med riktigt. 4-1 till Brio i första. Gävle kom dock tillbaka och kvitterade genom att vinna andra serien med 4-1. De två sista serierna blev sedan en jämn kamp där det i slutändan inte var speciellt många poäng som gjorde skillnaden. Båda lagen vann 2 banpoäng var i båda serierna, men Gävle lyckades plocka totalen i tredje serien med 22 poäng och 28 poäng i fjärde serien. Därmed tog Gävle de poäng som behövdes och vann matchen med 11-9
Sebastian Eriksson i Brio bäst i matchen med 883 och Mikael Jansson bäst i Gävle med 864

I sista matchen var det sedan IKW/Köping som klev på igen för match mot Brio. Återigen var det Brio som startade starkast och vann med 4-1 i första serien. Men sen var det repris på föregående match när Köping kom igen och kvitterade matchen med 4-1 i sin tur. Resten av matchn var det sedan Köping för hela slanten då man inte gav Brio någon chans. Köping vann de båda sista serierna med 5-0 och 4-1 till slutresultatet 14-6.

IKW/Köping vann båda sina matcher och tog med sig 4 poäng. Gävle tog 2 nödvändiga poäng, medan Stureby stannade kvar i serietoppen med 2 poäng. Brio fick åka hem utan några poäng.

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar