den 23 oktober 2021

Full pott till Stånga

Stånga började med att besegra Sollentuna med 17-3. Det var avgjort efter tre serier och Stånga vann även den sista serien. Camilla Olofsson var matchbäst med 784, något som sedan visade sig bli dagens högsta slagning. Högst slagning i Sollentuna hade Brita Augustinsson.

Gotländskorna besegrade sedan även Prime i en match som var betydligt jämnare. Prime tog ledningen med 3-2 efter första, men Stånga kontrade direkt med samma siffror. 5-5 efter två och oliiidligt spännande … Matchen slutade 11-9 till Stånga, sedan de vunnit även de två avslutande serierna med 3-2. Camilla Olofsson bäst igen, 777 den här gången. I Prime hade Monica Söderlund 726.

 

AIK besegrade även de Sollentuna med 17-3. Efter det ställdes de mot AIK-kollegorna från Sandviken, vilket blev en tuffare match. Första serien slutade 4-1 till Sandviken, där det skilde 10 pinnar i totalen och Sandviken vann ett bord med 3 pinnar. SAIK vann sedan de två följande serierna med 3-2 och hade säkrat en poäng innan AIK tog hem sista serien med 3-1. 11-8 till Sandviken. Regina Siverling var AIK-bäst i båda matcherna, 759 respektive 757. Bäst i Sollentuna var Margita Andersson, 665, medan Mia Arnöman toppade i SAIK med 728.Sandvikens andra match blev också jämn och spännande. Den här gången stod Sundbyberg för motståndet. SAIK hade 7-3 efter två, men SIK tog hem den tredje med 3-2. Sista serien var gastkramande spännande. Första bordet gick till SIK med 37 poäng, vilket i sammanhanget var överlägset. SIK vann även andra bordet, med 3, det tredje med 5 och det fjärde med 9! Underläge 6-9 vändes till vinst med 11-9. Nicole Layrisse toppade hos segrarna med 763 medan Terese Jonsson var bäst hos SAIK med 734.

 

Prime besegrade Sundbyberg med 13-7. 4-1 var resultatet som gällde i den här matchen. Prime tog de två första, SIK den tredje och Prime sista med just de här siffrorna. Annika Kilander bäst i Prime med 742, men Pernilla Arvidsson var matchbäst med 754.

 

Underlaget vållade spelarna en hel del bekymmer och resultatnivån var låg.

- Det var väldigt känsligt idag, säger Mia Arnöman. Marginalerna var små och det blev många hål. Vi har testat att spela på den här profilen hemma och då betedde den sig inte alls på det här viset.

- Det enda som kändes i hallen var frustration, säger Annica Nymark i Sundbybergslaget. Vill de inte att vi damer ska fortsätta att spela bowling? Vi kan inte bara prata, någon måste göra någonting. Det enda jag tänkte idag var “låt den här dagen gå över”. Vi har tagit full pott i banpoäng!

 

Camilla Olofsson och Annicka Bodin, Stånga                                         Sollentuna - Stånga 

Eva Wetterlund och Nathalie Nilsson, Stånga

Camilla Olofsson och Annicka Bodin, Stånga                                         Prime - Stånga

Regina Siverling och Joanna Eng, AIK                                                   AIK - Sollentuna 

Susanna Ahlm och Maria Lindius

Nicole Layrisse och Pernilla Arvidsson, SIK                                            SIK - SAIK

 

 

Skriv en kommentar