den 21 september 2019

Full pott för Umeå IK och Flash

Nordallsvenskan startade på lördagen och det var då med minisammandrag på neutral bana. Flash och Umeå IK gick igenom lördagens två matcher utan förluster och har därmed tagit ledningen i årets Nordallsvenska.

Flash hade att möta Jonsta och Vilhelmina, Jonsta blev första mötet och här kunde Flash ta en ganska säker seger med 14-6. Individuellt hade Jonstas Torbjörn Westerlund 885. Segersiffrorna blev större när man sedan mötte Vilhelmina. Flash seger skrevs till klara 16-4. Tobias Sagvold bäst med 895.

Även Domsjö hade att möta Jonsta och Vilhelmina. Första matchen blev mycket jämn och Domsjö hade greppet om matchen. Jonsta spurtade bäst och matchen slutade 10-10. Mot Vilhelmina tog Domsjö kommandot om matchen och kunde vinna med 12-8.

Umeå IK fick en fin start på årets bowlingsäsong. Piteå var första motståndare och här var Umeå IK det klert bästa laget. Vinsten skrevs till hela 16-4. Individuellt var dock Piteås Linus Aldrin bäst med 904. Umeås nästa motståndare var Bodens BS farmarlag. Boden startade allra bäst och ledde med 4-1 efter en serie. Umeå vände dock på det hela och kunde vinna med 13-7. Matchbäst Joakim Karlsson med 856.

Bodens farmarlag mötte också Prana från Skellefteå. Prana var här det starkaste laget och vann med 11-8. Även Prana hade en match till. Piteå var motståndare. Prana startade bäst och ledde efter en serie men Piteå vände till seger med 11-9. I den här matchen imponerade Carl Wikhede i Piteå med att slå hela 961.

 

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se