den 24 oktober 2021

Full pott för Umeå IK i Nordallsvenskans sammandrag

Veckans lag i Nordallsvenskan heter Umeå IK. Efter att ha vunnit en match på lördagen i Nordallsvenskans sammandrag, vann man sin båda matcher på söndagen och var därmed enda laget som tog full pott.

Umeås första match för dagen var mot Boden F och här började Boden bäst med 3-2 i första serien. Umeå IK kvitterade och kunde sedan gå ifrån till seger med 12-8. Bäst i Umeå Johan Edlund Olofsson med 848, i Boden toppade Andreas Lindgren med 861. Umeås andra match för dagen spelades mot hemmaklubben Prana. Efter två serier var det helt jämnt 5-5, men sedan kunde Umeå som under helgen visat bra form, gå ifrån till seger med 12-8. Individuellt hade Mikael Buren i Umeå IK 858 och i Prana toppade Philip Strandgren med 888.

Bodens farmarlag mötte också Domsjö. Här hade Boden greppet om matchen från start till mål och vann med klara 15-5. Individuellt hade Viktor Söderlund i Domsjö 840, medan Johan Granström i Boden F var en poäng sämre med 839. Innan helgens sammandrag hade Domsjö IF BK tre vinster i serien, men helgen blev inte rolig då det blev tre förluster. Piteå BK gav aldrig Domsjö någon chans då man började med 5-0 och sedan 4-1, därefter gick Piteå BK ifrån till seger 15-5. En bra helg för Piteå BK som tog fem poäng. I Domsjö slog Viktor Söderlund 895 och i Piteå BK hade Kurt Pettersson 880.

Härnösandslaget Flash hade en vinst och en oavgjord på lördagen och på söndagen kunde man ganska enkelt vinna mot Vilhelmina med 14-6. I Flash toppade Magnus Melander med 887, medan Joakim Bäckström slog 848 för Vilhelmina. Matchen mellan Vilhelmina och Fjällräven var en match som gick fram och tillbaka. Vilhelmina började med 4-1 i första serien, som sedan Fjällräven kvitterade. Vilhelmina åter i ledningen, nu med 9-6, men Fjällräven kom tillbaka och matchen slutade 10-10. Max Zackrisson i Fjällräven slog 891, i Vilhelmina hade Torbjörn Westerlund 842.

Toppstriden i Nordallsvenskan har verkligen hårdnat till. Fjällräven leder på nio poäng, men Flash har samma poäng och likadan kvot. På tredje plats ligger Umeå IK också med nio poäng.

 Skribent: thord.lagercrantz@swebowl.se

Skriv en kommentar