den 16 oktober 2021

Full pott för Team Clan BK F1 på sydallsvensk bortasväng

Pandemin sätter ännu sina spår, vilket också märks i bowlingsfären. Föreningar läggs ned, lag får dra sig ur och spelarbristen är ett faktum på många håll. Något som dock går att glädjas åt är trots allt att serien är igång igen – men gladast denna helg i Sydallsvenskan var säkerligen Team Clan BK F1 som for hem från sin bortasväng med full pott.  

 

Team Pergamon BC F fick troligen inte den start på helgen de varken önskat eller väntat sig när de hemma i Partille tog emot BK Virveln under lördagsförmiddagen. På grund av olyckliga omständigheter räknades en Pergamonspelares poäng bort, och en självklar seger tilldelades gästerna med fjorton poäng mot sex. Det var däremot Pergmonspelare som stod för de högsta individuella slagningarna levererade av Anton Ekman på 881 samt Jesper Jacobsen på 876. Högst slagning i det vinnande laget stod Christoffer Wallberg för med 841 poäng.

 

Desto roligare att agera hemmalag skulle det vara i Hässleholms bowlinghall där BK Femtionian samtidigt mötte gästande Forsheda BK. Trots att Forsheda inledde något starkare vände hemmalaget detta tämligen kvickt och norpade därefter elva poäng de följande tre serierna, vilket innebar att matchen slutade 13-7. I toppen av matchens poänglista finnes Forshedas Victor Gravelli som spelade in 839 poäng, tätt följd av Femtionians Casper Gunnersson och Jenny Wegner på 838 respektive 836 poäng.

 

Samtidigt i Kalmar fick BK Cahoot besök av Team Clan BK F1, vilket med facit i hand inte blev särskilt nöjsamt för hemmalaget. Redan efter tre spelade serier hade gästerna säkrat sin seger och med ytterligare två poäng vann de sedan med 13-7. Anton Persson var Clanspelaren som var bäst i såväl laget som hallen med sina 877 poäng. Därefter följde Cahoots Frida Löhnert med 871 poäng och hennes lagkamrat Johnny Hall på 851. 

 

I Västergötland, närmare bestämt Tidaholm, gick matchen mellan Marbodals BS och BK Full House av stapeln strax innan lunchtid. Denna match skulle genomsyras av betydligt mer jämnhet och efter tre spelade serier var ställningen så pass tät som åtta poäng mot sju. I matchens slutgiltiga serie var det däremot hemmalaget som drog det helt klart längsta strået och med fyra poäng mot en vann de således med 12-8. Högst slagning i matchen stod gästernas John Mattsson för med 931 poäng, och därefter finnes hemmalagets Johan Nilsson och Anders Croona med 895 respektive 886 poäng. 

 

Nere i Skåne ställdes Kulladals BS F1 mot Höganäs BC, vilket var en match som tog dramatiska vändningar. Hemmalaget inledde så pass starkt som att lämna sina motståndare poänglösa i första serien, men sedan hade de inte mycket att sätta emot. Elva poäng roffade Höganäs åt sig de nästkommande tre serierna vilket också räckte precis för att få lämna Malmö med en vinst i bagaget. Matchens högsta poäng blev 880 poäng och slogs av Höganäs Jonas Olsson, som följdes av lagkamraten Anton Persson på 851 poäng. I Kulladals BS var det Jörgen Magnusson som stod för högst slagning med sina 849 poäng.

 

Team Clan BK F1 verkade sannerligen trivas på resande fot denna lördag. Under eftermiddagen färdades de även till Olofströms bowlinghall där de togs emot av Olofströms BS och ställde till med besvär för hemmalaget. Efter två spelade serier ledde gästerna med sju poäng mot tre, men Olofström slog sedan till med en fyrapoängare och minskade avståndet lagen emellan. När sista serien var kommen blev det däremot Clan som med tre poäng mot två slutligen gick segrande ur matchen med 11-9 och deras tidigare omnämnda Anton Persson var matchbäst på 929 poäng, följd av Olofströmspelaren Pontus Persic på 926 poäng samt Clanspelaren Oskar Wirefeldt på 900.

 

Åter i Skåne tog Lunds BK Mamba emot Forsheda BK, som även i denna match skulle få svårt att ge hemmalaget på nöten. Trots det jämna resultatet 7-8, efter tre spelade serier, och att Forsheda hade ett litet övertag inför matchens fjärde och sista serie, lyckades de inte ens få med sig en ynka poäng. Segern gick därmed till hemmalaget med tolv poäng mot åtta och i det segrande laget var det Christian Snapp följt av Gustav Nilsson, som stod för matchens högsta slagningar, med 852 respektive 847 poäng. Därefter hittas Forshedas Kent Karlsson och Filip Jansson – båda på 825 poäng.

 

Sydallsvenskans sista match denna lördag blev en jämn sådan när Höganäs BC tog sig an seriens andra Malmölag – Bulltofta BK. Trots att matchen efter tre spelade serier lutade åt bortalagets håll, med åtta poäng mot sex, slog Bulltofta till med 4-1 i matchens slutskede och lyckades därmed vinna med 10-9. Höganäs Gudlaugur Valgeirsson var det däremot som stod för matchens högsta slagning med 923 poäng, tätt följd av Bulltoftas Stefan Borglin på 918 och Höganäs Mattias Möller på 904 poäng.