den 30 oktober 2021

Full pott för IKW/Köping i Mellanallsvenskan

IKW/Köping gjorde en mycket bra bortaresa under lördagen och tog med sig full pott hem. Därmed är de också i allra högsta grad med och slåss om kvalplatserna till Elitserien.

IKW/Köping var verkligen på spelhumör under lördagen och i första matchen var det Gamleby som fick bekänna färg hemma i Gamleby bowlinghall. Köping tog kommandot direkt och sedan släppten de aldrig av på takten. 3-2 följdes upp av 4-1 och 4-1 och därmed var matchen avgjord och fullbordades sedan med ytterligare en 3-2 seriet ill slutresultaet 14-6. 
Carl Eklund i Köping var absolut bäst i både bortalag och matchen med sina fina 980. I Gamleby blev Joackim Andersson  bäst med 877

Efter matchen i Gamleby bar det av inåt i landet till Vimmerby, där hemmalaget bjöd på mycket starkt motstånd och matchen avgjordes inte förrän i sista serien. Vimmerby inledde matchen allra starkast genom att slå nästan 1800 i första serien och ta 4-1. När sedan andra serien slutade 3-2 till hemmalaget och 7-3 halvvägs så var det nog många som trodde att Vimmerby skulle ta hem segern. Men då vaknade Köping ordentligt, samtidigt som Vimmerby tappade mycket av sitt spel och bortalaget kunde helt vända på matchen genom att vinna med 4-1 i de båda avslutande seriern och till slutresultatet 11-9.
Viktor Danielsson i Köping hade en mycket bra dag och följde upp sina 900 i Gamleby med 994 i Vimmerby och var bäst i matchen. Daneil Stefansson bäst i Vimmerby med 894

I toppen av serien är det fortfarande Stureby som huserar allra högst upp, men i dagens match bjöds man på mycket hårt motstånd från gästande Sundbyberg! Hemmalaget Stureby inledde matchen sin vana trogen med att vinna de två första seriern, och i det här fallet mycket klart med 4-1 respektive 5-0. Men då hände det något med Sunbyberg, som vaknade ordentligt och visade att de absolut inte hade gett upp matchen. 4-1 till bortalaget i tredje serien och i fjärde serien hänge Stureby på repen ordentligt. Sumpan lyckades knipa 3 banpoäng och totalen även i den sista serien, men på det fjärde banparet lyckades Christopher Eklund och Patrik Nilsson hålla undan och vinna sin serie med knappa 9 poäng, vilket var vad som behövdes för att vinna matchen med 11-9. Mycket nära säsongens första poängtapp för serieledarna.
Som så många gånger förr var det Sturebys Jerry Ekman-Vogel som var bäst i matchen med mycket fina 990. Robin Norberg bäst i Sundbyberg med 940.

Sundbyberg åkte sedan vidare till Nyköping för match mot Brio och nu fick hemmalaget sota för den knappa förlusten mot Stureby. Sundbyberg fortsatte med sitt fina spel från slutet av matchen mot Stureby och vann första serien med 3-2. I andra serien droppade resultaten för båda lagen, men Sumpan var fortsatt starkast och vann även andra serien med 3-2. När sedan tredje serien slutade 4-1 till bortalaget och 10-5 inför sista, så var matchen Sumpans att vinna, vilket de också gjorde med 12-8 efter att ha plockat 2 poäng i sista serien.
Bäst i matchen, och hela omgången, var Sebastian Eriksson i Brio som smällde in hela 1018. Anders Norrvik bäst i Sunbyberg med 889.

Mindre lycka på sin bortaresa för dagen hade Team Mariestad när de hälsade på uppe i Värmland. Först bar det av till Säffle och returmöte från förra omgången mot Tegnér. Den här gången var det Tegnérs tur att vara starkast, även om det var Mariestad som inledde matchen starkast genom att vinna första serien med 4-1 och andra serien med 3-2. Efter de båda inledande serierna tappade dock Mariestad spelet totalt, vilket hemmalaget kunde utnyttja och vann de båda sista serierna med 5-0 och 4-1 till slutresultatet 12-8.
Michael Johannesson bäst i Tegnér med 865 medan Erik Ahlstrand inte var mycket sämre i Mariestad med sina 862.

Mariestad åkte sedan vidare till Hagfors för match mot Bågen. Där fortsatte kräftgången för Mariestad i ytterligare tre serier, vilket hemmalaget gjorde sitt absolut bästa för att utnyttja. 4-1, 4-1 och 4-1 i de inledande serierna, och därmed hade Bågen redan vunnit matchen. Det var först då som Mariestad vaknade, smällde in över 250 poäng högre än i någon av de andra serierna och vann sista serien med 4-1 för att putsa till siffrorna till 13-7.
Bäst i matchen var Bågens Halvar Hagen Nilsen med 935. I Mariestad var det återigen Erik Ahlstrand som var starkast med 889.

Laget som jagar närmast Stureby i serien just nu är Team Baltzar som under lördagen tog emot Matteus-Pojkarna hemma i Motala. Detta till trots att det var bortalaget som började matchen absolut starkast genom att vinna första serien med 4-1 Baltzar vände dock på matchen direkt i andra serien genom att at hela 5-0. Matteus-Pojkarna hade dock inte gett upp och vann tredje serien med 3-2, så inför sista serien var det 8-7 till hemmalaget och matchen kunde svänga åt vilket håll som helst. Det var dock Baltzar som var lite starkare avslutningsvis och vann sista serien med 4-1 till slutresultatet 12-8 
Bäst i matchen var Baltzars Martin Westberg med 936. Dennis Andersson bäst i Matteus-Pojkarna med 889

Matteus-Pojkarna åkte sen till Vilbergen i Norrköping för match mot Örnen. Det var dock inte mycket bättre lycka där för bortalget, då Örnen hade avgjort matchen redan efter tre serier genom 4-1, 3-2 och 4-1. Då hjälpte det föga att Matteus-Pojkarna putsade siffrorna lite i sista serien genom att vinna med 4-1. Slutresultat 12-8 till Örnen. 
Vänstersnidaren Stefan Falkhäll bäst i match och hemmalag med 898. Patrik Hillborg blev bäst i bortalaget med sina 872.

Serien börjar dela upp sig i något av två skikt nu efter ett antal omgångar. Det är 6 lag som ligger inom 2 poäng runt kvalstrecket uppåt, medan det är ytterligare 6 lag som ligger inom 3 poäng runt de nedre strecken. Så här långt ser det alltså ut som att det kan bli ordentlig kamp om platserna både uppåt och nedåt.

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar