den 9 april 2022

Full pott för BK Högland

Denna lördag skulle komma att bli en kanondag för BK Högland som kammade hem samtliga poäng på dagens bortaresa. Och inte nog med det – som en rejäl bonus slog därtill Höglands Maria Fridell till med en trehundring!

Lördagen i damernas elitserie inleddes under förmiddagen i Högdalen där B-K Eva, Stockholm, tog emot BK Högland som färdats hela vägen till Stockholm för dubbelmatch. Högland gick ut starkt mot Stockholmstjejerna som fick släppa ifrån sig hela elva poäng till bortalaget under de tre första serierna. Med vetskapen om att matchen avgjorts höjde sig gästerna ytterligare och med 4-1 även i sista serien fick de med sig en solklar vinst på 15-5. I sista serien skulle de inte bara få glädjas åt vinsten i sig utan även åt att Maria Fridell drog till med en perfekt serie. 300 extra trevliga poäng! Det skulle dock bli B-K Evas Malin Brodin som spelade in matchens högsta slagning med 855 poäng, följd av trehundraslagerskan tillika Högland-spelaren Maria Fridell med 846 samt Rebecka Larsen med 837 poäng.

Samtidigt i bowlinghallen i Helsingborg skulle Spader Dam få sig en synnerligen trivsam start på dagen när de tog emot sina gäster BK Merci. Skånskorna tog på sig hårdhandskarna redan från början och smällde in 5-0 respektive 4-1 de två första serierna, vilket tidigt satte dem i en minst sagt fördelaktig position. Efter tre serier var matchen, inte helt oväntat, avgjord och med ytterligare åtta plockade banpoäng vann Spader Dam matchen med 17-3. Den unga stjärnan Nora Johansson slog till med storstilade 925 poäng och blev således matchbäst, följd av sin lagkamrat i Spader Dam, Sandra Andersson, som innehade 877 poäng. Emelie Tiveljung blev lagbäst i BK Merci med sina 865.

Med en vinst i bagaget färdades BK Högland vidare till Brännkyrka med förhoppningen att knipa ytterligare poäng mot Hammarby IF BF. Gästerna inledde något starkare än hemmalaget men skulle snart komma att lägga i ytterligare en växel. Efter tre spelade serier hade smålänningarna tagit ett starkt grepp, med elva poäng mot fyra likt föregående match, innebärandes att segern redan där var säkrad. Med ytterligare 4-1 fick de med sig en ytterst solid vinst på 15-5 och skulle därmed få färdas hemåt med en välkommen full pott hem till Nässjö.
– Inför helgens matcher hade vi bara två segrar i sikte och jag tycker vi hade kontroll över matcherna från början till mål, berättar Rebecka Larsen som självfallet gläds oerhört åt bortasvängens utfall.
Högst slagning i matchen stod Höglands Sanna Bjelke för med 889 poäng, tätt följd av lagkamraten Rebecka Larsen med 869. Högst slagning i Hammarby innehade Giggie Bengtsson med 866 poäng. Ovan nämnda Rebecka Larsen fortsätter att blicka framåt inför vad som komma skall inom en överskådlig framtid.
– Vi har en hemmamatch kvar och det ska bli kul att få spela sista omgången hemma. Sen är det fokus på träning inför slutspelet där vi har ett tydligt mål som vi tror stenhårt på.

Text och bild: Amanda Steén 

Skriv en kommentar