den 24 september 2020

Full House ute efter dubbel revansch

Tippade topplagen i Mellanallsvenskan visade direkt att de blir att räkna med även denna säsong. I Sydallsvenskan valde fjolårets dominant BK Full House och Höganäs att skjuta fram det heta skånederbyt. Full House spelar därför sin första match nu till helgen och laget är inte bara ute efter revansch för det snöpliga slutet av den förra säsongen utan även revansch mot sitt premiärmotstånd.

Ängelholmslaget BK Full House hade förra säsongen sjutton raka matcher utan förlust och var obesegrade när seriespelet avbröts i våras på grund av coronapandemin. Det var endast tre omgångar kvar till det första målet för det hårdsatsande skånelaget - slutspelet till Elitserien. 

 Vi hade aldrig varit mer förberedda och satsade allt vi hade med extraträningar och nytt material. Därför var det extra snöpligt när allt tog slut. För stunden då tyckte vi att det verkligen var surt när allt spel lades ner, men i efterhand ser vi att det var det rätt beslut, säger Kim Andersson i Full House.  

Full House gör samma satsning denna säsong att vara med och slåss i toppen och med huvudmålet att gå upp till Elitserien. Ängelholmslaget har en intakt trupp förutom en spelare, Timmy Fredriksson, som tar ett brejk från bowlingen för jobb.

Redan i den första omgången förra helgen var det planerat för ett hett skånederby när Full House skulle ta emot Höganäs – en match som alltid brukar locka fullsatta läktare både i Ängelholm och i Höganäs.

 Eftersom vi inte ville spela derbyt utan publik kom båda lagen överens om att skjuta på matchen till efter årsskiftet. Tanken är att vi ska enas om ett nytt matchdatum i januari då vi förhoppningsvik kan spela inför publik, förklarar Kim Andersson.

Marbodal senaste laget som besegrat Full House

Det innebär att Full House gör sin efterlängtade premiär på lördag när Marbodal kommer på besök. Marbodal är nykomlingar till denna säsong då laget fick en friplats till årets Sydallsvenska efter att Kinna BK avsagt sig sin plats  ett Marbodal som faktiskt är det senaste laget som besegrat Full House. 

 Vi mötte dem på bortaplan i Tidaholm för två säsonger sedan och då förlorade vi - med 8-12 om jag minns rätt - och det är faktiskt vår senaste förlust. Så vi har revansch att fordra på lördag, även om vi nu har lite fördel av hemmaplan, säger en laddad Kim Andersson.

Den största utmanaren i söder blir nog Team Pergamon F som också inledde förra helgen med att ta en klar hemmaseger mot Olofströms BS med hela 16-4. Pergamons F-lag ställs dock på ett rejält prov redan till helgen då laget åker till Borås för bortamöte med IFK Borås. Även Höganäs kan blanda sig i toppstriden och kan Lunds BK Mamba blanda sig i kampen om en plats på den övre halvan denna säsong? Laget vann i alla fall sin premiär mot gästande Bulltofta på ett övertygande sätt med 18-2. 

Även Stureby går för Elitserien

Elitseriesatsande Stureby BK var också i klar ledning i Mellanallsvenskans tabell när seriespelet avslutades i våras. Det blev ett abrupt slut på lagets fina spel dittills och ett stopp i stockholmslagets jakt på att återvända till bowlingens finrum.

I den första omgången vann Stureby övertygande på hemmaplan mot Team Baltzar med hela 18-2. Nyförvärvet Alex Joki gjorde det bra och var med och vinna alla fyra bordspoängen i par med Dennis Eklund. Laget såg mycket stabilt ut och med tanke på nyförvärvets fina start i laget blir nog Stureby återigen laget för de övriga i serien att slå.

Även BK Ax, som låg tvåa i tabellen när allt tog slut, inledde årets säsong övertygande. Ax besegrade gästande BK Örnen med hela 15-5. Om sollentunalagets framskjutna placering i tabellen i fjol var den största positiva överraskning senast, så är motståndarna mer förvarnade för lagets kapacitet denna säsong.

Det tredje laget i toppen av tabellen var IKW/Köping BK och även om laget fick kämpa rejält för att besegra gästande Sundbybergs IK, blir Köpinglaget att räkna med i toppen även denna säsong. Lägg därtill starka utmanare som BK Tegner, Sundbybergs IK och AIK och det blir tufft att ta en plats ovan strecket. 

Getingbo i Nordallsvenskan bakom BK Flash

I Nordallsvenskan är BK Flash återigen stora favoriter och härnösandslaget ledde också serien klart i våras. Flash spelar säsongens första match på hemmaplan till helgen mot Piteå BK.

Bakom Flash kommer det att bli ett riktigt getingbo med många jämna lag. Förra säsongens nykomling Domsjö IF blandade sig då direkt med i striden om en slutspelsplats. Örnsköldsvikslaget låg på en tredje plats i tabellen efter Vilhelmina IK när seriespelet avbröts och det skiljde bara någon enstaka poäng både uppåt och nedåt till starka lag som Umeå IK och BK Prana. Både Umeå IK och Domsjö spelar också säsongens första efterlängtade match till helgen då UIK tar emot BK Prana och Domsjö möter gästande Piteå BK.

Med det nya tillskottet BK Fjällräven, som vann en av sina två matcher förra helgen, blir det än mer ovisst att tippa vilka lag som gör Flash sällskap over strecket till slutspelet. 

 

Skriv en kommentar