den 23 februari 2020

Full House fortfarande utan förlust i Sydallsvenskan

Full House fortsätter att imponera i Sydallsvenskan. Laget har ännu ingen förlust, men på söndagen kom den andra oavgjorda matchen när man mötte lokalkonkurrenten Höganäs.

På söndagen spelades det fyra matcher i Sydallsvenskan och tre i Mellanallsvenskan. I Höganäs möttes två av topplagen i Sydallsvenskan Höganäs och Full House. Full House tog första serien med 3-2, men hemmalaget vände till ledning 7-3. Höganäs fortsatte i ledningen och hade 8-7 efter tre serier. Men Ängelholmslaget Full House verkar inte vilja förlora någon match utan vann slutserien och klarade 10-10 i matchen. Flera fina individuella slagningar, Kevin Lindbladh i Höganäs 950. I Full House hade Kim Andersson 946 och Timmy Fredriksson 932.

Blekingelaget Olofström var på besök i Sjuhäradsbygden. Först var det möte med Kinna BK, hemmalaget tog direkt 5-0 och segern skrevs till klara 13-6. I Kinna hade Christer Josefsson 937. Olofström fortsatte till Borås där IFK Borås var motståndare. Här började Olofström bäst och hade ledningen med både 3-2 och 7-3, men IFK Borås vände först med 5-0 och tog sedan slutserien med 3-2 och segern skrevs till 11-9. I IFK Borås slog Markus Carlsson 917, bäst i Olofström Lukas Andersson med 962.

Den fjärde matchen i Sydallsvenskan spelades mellan Lunds BK Mamba och Kulladals farmarlag. Matchen blev verkligen svängig. Lundalaget började med 3-2 i första serien, Kulladal tog sedan 5-0 i andra serien men Lund Mamba kontrade med samma siffror i tredje serien. Kulladal F tog slutserien med 4-1 och matchen totalt med 11-9. I Kulladal slog Tim Fredriksson 937. I Lunds BK Mamba Mattias Pettersson 947 och Viktor Borglin 916.

Motalalaget Team Baltzar hade en bortasväng på söndagen. Först mot nykomlingarna i mellanallsvenskan BK Ax. Här gav hemmalaget inte Team Baltzar någon chans och BK Ax vann med 14-6. Nykomlingarna har nu bra läge att ta en kvalplats till elitserien. Bäst i BK Ax Ingvar Sjögren 971 och Tobias Karlsson 903.  Team Baltzar fortsatte till Gävle och möte med Gävle KK. Även här var det en svängig match, men hemmalaget Gävle KK hade ledningen med 8-6 inför slutserien. Då vände Baltzar på det hela och vann med 10-9. I Gävle KK hade Thomas Linder 873 och i Baltzar slog Andreas Jonsson 882.

I Stockholm var det derby mellan AIK och Matteus Pojkarna. Här var det MP som började bäst och ledde med 4-1 efter första serien. AIK visade sig dock vara rutinerade och vände på matchen och vann med klara 14-6. I AIK hade Sebastian Cronholm 957 och Anton Gehlin 942. Bäst i Matteus Pojkarna Dennis Andersson med 904.

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

 

Skriv en kommentar