den 29 januari 2022

Flash till ledningen i Nordallsvenskan

Härnösandslaget Flash brukar oftast ta sig till elitseriekvalet. Det ser ut som om det blir likadant den här säsongen. Efter lördagens seger mot Umeå IK leder Flash Nordallsvenskan.

Flash mötte Umeå IK och tog snabbt ledningen i matchen. Laget hade säkrat segern efter tre serier då man ledde med 11-4. Härnösandsgrabbarna gick i sista serien ifrån till en riktigt säker seger med 15-5. Då Flash vann så tog man över toppositionen i Nordallsvenskan. I Flash hade Stefan bergström 928 och Björn Wedin 919. Bäst i Umeå IK Mattias Jonsson med 930. Umeå IK mötte därefter Domsjö. Den matchen blev jämn till en början. Efter två serier stod det 5-5 i matchen. Domsjö klämde till med 4-1 i tredje serien och ledde då med 9-6. Hemmalaget kunde hålla undan i sista serien och vann matchen med 11-9. I Domsjö var Thomas Vännman bäst med 897. I Umeå Ik toppade Emil Landin med 887.

Skellefteålaget Prana tog emot Vilhelmina. Prana började med att ta ledningen med 3-2 men efter tre serier ledde Vilhelmina med 9-5. Då kom Prana med i matchen igen och vann den sista serien med 5-0 och därmed matchen med 10-9. I Prana slog Peter Forsgren 950, medan bäst i Vilhelmina var Stefan Rynell med 844. Vilhelmina fortsatte sedan till Piteå och möte med Piteå BK.  Vilhelmina hade en riktigt säker ledning efter två serier då man ledde med klara 8-2. Då fick hemmalaget upp ångan och vann den tredje serien med 5-0. Vilhelmina visade dock att man hade mer att ge och vann den sista serien med samma siffror 5-0, vilket gav Vilhelmina en seger med 13-7. Bäst i Piteå BK Johnny Johansson med 861, i Vilhelmina toppade Torbjörn Westerlund med 896.

Skriv en kommentar