den 22 februari 2020

Flash ångar på i Nordallsvenskan

Flash fortsätter att imponera och tog på lördagen sin trettonde seger. Bakom Flash är det fyra lag som krigar om att ta andra och tredje platsen som också ger kval till elitserien.

Flash som säkert siktar på eliten tog emot Jonsta. Det var ganska jämnt efter första serien men sedan dundrade Flash iväg och kunde ganska enkelt vinna med 15-4. Segern gör att Härnösandslaget har sju poängs försprång i serietabellen. I Flash hittar vi tre spelare som slog över 900. Magnus Melander 931, Björn Wedin 921 och Tobias Sagvold 907.

Jonsta hade en match till på lördagen. I Örnsköldsvik mötte man Domsjö som är ett av lagen som bakom Flash jagar en kvalplats till eliten.  Men det började inte så bra för Domsjö. Jonsta vann första serien med 3-2 och den andra med 4-1. Då såg det illa ut för Domsjö. men laget tog sig i kragen och vann de två avslutande serierna med 4-1 och matchen totalt med 11-9. Individuellt var Domsjös Stefan Söderlund bäst med 899. Domsjö ligger just nu femma i serien men bara två poäng efter tvåan och Domsjö har två matcher mindre spelade.

Prana och Vilhelmina är också två av lagen som jagar en kvalplats. Nu möttes lagen i Skellefteå och efter två serier var Vilhelmina i ledningen men Prana kontrade och hade 8-7 inför slutserien. Här kunde Vilhelmina vinna slutserien med 3-2 och matchen slutade oavgjort 10-10. I den här matchen hittar vi flera fina individuella slagningar. I Prana slog Jörgen Kågström 949, Mattias Ladås 940 och Olle Ivert 934. I Vilhelmina hade Andreas Fjällström 965 och Jörgen Fjällman 898.

Vilhelmina fortsatte efter Skellefteå-matchen till Umeå. Här stod det 6-4 till Umeå IK efter två serier och sedan gick hemmalaget Umeå IK ifrån och vann med klara 14-6. Individuellt bäst i matchen var Jesper Hansson i Vilhelmina med 873. Vilhelmina behåller andra platsen i serien efter Flash. En poäng efter ligger nu Umeå IK medan Prana och Domsjö har fjärde och femte platsen ytterligare en pinne efter Umeå IK. I Nordallsvenskan kommer striden om kvalplatserna till eliten att fortsätta troligen till sista serieomgången.

Skriv en kommentar