den 30 oktober 2021

Fjällräven vann toppmötet i Nordallsvenskan

Kirunalaget Fjällräven startade säsongen med fyra raka vinster i Nordallsvenskan. Men i förra helgens sammandrag blev det två förluster och en oavgjord. På lördagsmorgonen blev det seger i toppmötet med Flash.

Härnösandslaget Flash hade långresa i helgen med början uppe i Kiruna. Flash började allra bäst och vann första serien med 4-1, men sedan var hemmalaget som vände på matchen. Fjällräven vann matchen med 12-8 och slog fina 6915. Fjällräven hade tre individuella spelare som slog över 900- Bäst Tommy Petersen med 981 före Emil Boden 967. I Flash toppade Tobias Sagvold med 942 före Torbjörn Jonsson 922.

Flash fortsatte efter Kirunamatchen till Boden för möte med Bodens farmarlag. Boden F tog kommandot direkt i matchen och hade säkrat segern readan efter tre serier då man ledde med 11-4. Boden F vann sedan med 13-7. Individuellt slog Staffan Bergdahl i Boden F 876. I Flash var det åter igen Tobias Sagvold som var bäst nu med 900.

Vilhelmina tog emot Domsjö. Vilhelmina startade med 5-0 i första serien och 4-1 i andra. Sedan gick hemmalaget undan till seger med 14-6. I Vilhelmina toppade Victor Apelqvist med 879. I Domsjö hade Thomas Vännman 916. Domsjö hade sedan Umeå IK som motståndare i sin andra match. Här blev det tufft ett tag då Umeå IK först ledde med 4-1, men Domsjö närmade sig och Umeås ledning var 8-7 inför avgörande serien. Då kom Umeå IK tillbaka och vann matchen med 12-7. Mattias Jonsson i Umeå IK bäst med 906. I Domsjö hade Viktor Söderlund 851.

Tabellställningen är jämn där Fjällräven leder före Umeå IK, men båda lagen har samma poäng. På tredje plats ligger Flash efter att alla lagen i serien har spelat åtta matcher.

Skribent: thord.lagercrantz@swebowl.se

Skriv en kommentar